Szabadidő

Kudarcok után is merj újra kezdeni!

Inkább hibázzunk, de legyünk elég bátrak ahhoz, hogy újra merjük kezdeni az életünket. Papp Diána Szerdán habcsók című könyvével ugyan bevallottan szórakoztatni akar, mégis fontosnak tartja, hogy története valóságos és életszerű legyen, amely bármelyik fiatal nővel megtörténhet.

Kudarcok után is merd újra kezdeni az életed!Merjük újra kezdeni!

„Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan” – így kezdődik a regény hősnőjének, Békési Eszternek az útja a mély völgyből az új csúcsok felé. Sokaknak ismerős helyzet, hogy egy komoly kapcsolat, esetleg házasság kudarca után nem találják a helyüket, nem látják, hogy merre induljanak tovább az életükben.

„Nagyon sok nőnek kell szembenéznie az újrakezdés problémáival, ezt látom a saját ismeretségi körömben is – mondja Papp Diána. – Jó lenne, ha ezzel a könyvvel segíthetnék abban, hogy a nők ne visszafelé nézzenek, és a saját sikertelenségükön rágódjanak, hanem azt lássák, hogy kaptak egy második esélyt az élettől, és most jobban fogják csinálni” – folytatja.

Nem merünk nyitni az újra

A regény főhőse, Eszter, aki pr-es és gasztroblogger, a legtöbb sorstársához hasonlóan a teljes kétségbeesés határára jut, ám önmagának tett fogadalma új utakra vezeti, még akkor is, ha az új utak közül nem egy bizonyul tévútnak. „Nem baj, ha a keresés közben időnként újra rosszul döntünk, butaságokat csinálunk, amiket később megbánunk, hiszen így van esélyünk megtalálni, amit, vagy inkább akit keresünk. Sokkal veszélyesebb, ha az újabb csalódásoktól való félelmünkben inkább bezárkózunk, nem merünk nyitni, új dolgokba kezdeni. A regény főszereplője, Eszter ráadásul a magánéleti krízissel szinte egy időben a munkahelyén is válságot él át, a karrierje során is bátor döntéseket kell hoznia. Valószínűleg sokaknak ez sem ismeretlen élmény” – teszi hozzá az elsőkönyves írónő.

A Szerdán habcsók azonban közel sem valamiféle életvezetési tanácsadó könyv, hanem egy friss, fiatalos, stílusos és nagyon szórakoztató regény; hőseiben sok nő ismerhet magára, a történet pedig nem nélkülözi az öniróniát sem. És hogy a fejezetek még jobban csússzanak, a gasztroblogger főszereplő receptjeit is megosztja az olvasóval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top