Szabadidő

Tom Cruise őrült szexistenné változott

Fenéknél kivágott bőrgatya, nercbunda, pirosra festett körmök, hosszú haj és tetkók tömkelege. Ez nem Cher rövid leírása volt, hanem így fest Tom Cruise a legújabb filmjében.
Tom Cruise őrült szexistenné változott


Mindörökké rock

Pár éve még az Oprah showjában bemutatott örömugrálása után mindenki azt hitte, hogy Tom Cruise-nál elmentek otthonról, most pedig már ott tart, hogy tudatosan játszik rá az őrült sztár imázsára. A különbség csak annyi, hogy filmsztár helyett rocksztárt alakít. Képzeljünk el egy nyáron is nercbundát viselő, a napszemüvegétől éjszaka sem megváló, a valós élettel tartott kapcsolatát teljesen elveszítő, elszállt rockistent, valahol Axl Rose és Nikki Sixx között félúton. Cruise fantasztikusan, már-már paródiába hajlóan tolja a rock csillagát, aki után titokban (vagy nem titokban) minden nő epekedik. Ráadásul van egy Nacsá nevű pisztolyos majma is, aki folyton hozza neki az italokat. Amikor Malin Akerman fenekének elénekli az I Want to Know What Love Is című számot, az egyszerűen lenyűgöző. Nemcsak a humora, hanem az énekhangja is. A gond csak az, hogy a Mindörökké rock című színpadi musical filmváltozatának nem ő a főszereplője. Őket Julianne Houghnak és Diego Bonetának hívják, és egy ifjú szerelmespárt alakítanak, akik megpróbálnak betörni a zeneiparba, de fény és csillogás helyett sztriptíztáncosnői munka és felszolgálás várja őket. Sajnos a két ismeretlen sztárpalánta nagyon halovány teljesítményt nyújt, a történetszáluk sem több egy sablonos karriertörténetnél, de a legszomorúbb az, hogy kb. annyi közük van a rock and roll életérzéshez, mint a római pápának. A Mindörökké rock nagy szerencséje, hogy kiváló mellékszereplőkkel vették körbe őket. Alec Baldwin és Russell Brand titokban meleg rockerpárja fergeteges, Paul Giamatti kapzsi menedzserként parádézik, míg a leghálásabb szerep Cruise mellett kétségtelenül Catherine Zeta-Jonesnak jutott, akit olyan rocktorokkal áldott meg valaki odafent, hogy csak lestünk. És a dalok? Csupa enyhén ciki (Bon Jovi, Twisted Sister, Mr. Big…) nóta a nyolcvanas évek végéről, amikre kevesen mondanák, hogy szeretik őket, mégis mindenki dúdolja a refrént, amint felcsendülnek.

 

Rendezte: Adam Shankman
Szereplők: Tom Cruise, Alec Baldwin, Catherine Zeta-Jones
Eredeti cím: Rock of Ages
Korhatár: 16
Forgalmazza: InterCom
Értékelésünk: 3/5

Tom Cruise őrült szexistenné változott

Börtönregény

Mel Gibson újabb visszatérési kísérlete sajnos a cél megvalósításához kevés lesz, lévén a sztár hírneve Amerikában már olyannyira mélypontra jutott, hogy a filmet ott rögtön DVD-n mutatták be. Nálunk, úgy tűnik, még van az öregnek némi reputációja, amit most minden igyekezetével igyekszik megszolgálni. A Börtönregényben Gibson a név nélküli Drivert alakítja, akit csúnyán bekasztliznak Mexikóban. Alapjáraton egy mexikói dutyiban egy amerikai csávóra nem várna szép jövő, de emberünk leleményes és kellően galád ahhoz, hogy gyorsan jusson egyre feljebb a helyi ranglétrán, miközben egy bent élő kisgyereket és édesanyját is védelmébe veszi. Gibson ismét olyan csibészesen sármos, mint fénykorában, de a film legnagyobb pozitívumát inkább a történet helyszíne adja. A dél-amerikai börtön egészen bizarr helyszín, ami inkább emlékeztet a józsefvárosi piacra, mint egy állami büntetőintézetre. A jó formában lévő főhős és az izgalmas helyszín ellenére a film rendezőjének rutintalansága sajnos megöli a mozit. Az akciójelenetek egyszerűen rosszak, a fordulatok gyakran erőltetettek, és sajnos nincs benne elég humor ahhoz, hogy szerethető legyen. Egynek elmegy, de Gibsonnak ennél egy izmosabb mozi kell a comebackhez.

 

Rendezte: Adrian Grunberg
Szereplők: Mel Gibson, Peter Stormare, Dean Norris
Eredeti cím: Get the Gringo
Korhatár: 16
Forgalmazza: Pro Video
Értékelésünk: 3/5

Tom Cruise őrült szexistenné változott

Ideglelés Csernobilban

Részben hazánkban forgatott minimálhorror ismeretlen szereplőkkel, az „amerikai fiatalok Európába jönnek kirándulni, ahol valami nagyon csúnya dologba botlanak” klisére felhúzva. A Motel-sorozathoz képest azért van némi előnye az Ideglelés Csernobilban című mozinak: a helyszín. A csapat ugyanis abba a Pripjaty nevű ukrán városba megy extrémtúrázni, ahol annak idején a csernobili erőmű dolgozói és családjaik éltek, mára azonban egy lélek sem lakik ott. Elvileg. Bónuszként az ott lakóknak kb. öt percük volt a cuccaik összeszedésére az evakuálás előtt, így a lakások majdnem érintetlenül maradtak meg az utókornak. Kísérteties. Sajnos az alkotók hiába találták meg filmjükhöz a tökéletes horrorhelyszínt, nem tudtak élni a lehetőséggel. Nehéz izgulni az olyan jellemtelen és kidolgozatlan szereplőkért, akik minden helyzetben a lehető leghülyébben cselekszenek (például rendszeresen válnak szét…), és az is idegesítő, hogy a film végére sem látjuk igazán a városban bujkáló mutánsokat, pedig kíváncsiak lettünk volna rájuk. Sok üres ijesztgetés és kézikamerával rohangálás a nagy semmiért. Csernobil ennél többet érdemelt.

 


Rendezte: Bradley Parker
Szereplők: Jesse McCartney, Devin Kelley, Jonathan Sadowski
Eredeti cím: Chernobyl Diaries
Korhatár: 16
Forgalmazza: Fórum Hungary
Értékelésünk: 2/5

Tom Cruise őrült szexistenné változott

Én, a séf

A L’ecsó című Pixar-rajzfilm sajátos élőszereplős újraértelmezése, természetesen állatszereplők nélkül. A helyszín egy párizsi három Michelin-csillagos luxusétterem, ahol a kiégett séfnek nagy gondot okoz a megújulás, de egy új szakácssegéddel az oldalán talán képes lesz megvédeni régi jó hírét. A csúcsgasztronómia világába tett kirándulás sajnos nem olyan érdekes, mint amilyen lehetne. A szereplők magánéleti gondjai (Jean Reno problémás viszonya a lányával, Michaël Youn gondjai a terhes feleségével…) sokkal fontosabbak a rendező számára, mint az ételek és a főzés szeretete, így sajnos némi csetlés-botláson kívül nem kapunk sokat a neves francia komikusoktól. Olcsó kabaréjelenetek hivatottak feldobni a nem túl izgalmas cselekményt, de sajnos néhány félmosolynál többet képtelenek előcsalni a nézőből.

 

 
Rendezte: Daniel Cohen
Szereplők: Jean Reno, Michaël Youn, Salomé Stévenin
Eredeti cím: Comme un chef
Korhatár: 12
Forgalmazza: Budapest Film
Értékelésünk: 2/5

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top