Szabadidő

Közkívánatra sűrítik a budapesti hajójáratot

Az egyórás követési idő helyett 30-40 percenként indulnak ezentúl a BKV hajójáratai, akkora volt a tolongás a mólón az első napokban.

Vasárnap óta lehet hajóval közlekedni Budapesten belül – sokan máris elhatározták, hogy így fognak munkába járni. Nincs dugó, nincs szmog, kánikulában jólesik egy kis dunai szellő. A jegy 400 forint, ami több ugyan, mint egy busz- vagy villamosvonaljegy, de ha amúgy átszállnánk, máris jobban járunk – és persze bérlettel is lehet utazni. Az igazán menők a 6 éven aluliak és a 65 év felettiek, ők ingyen utazhatnak.

 Közkívánatra sűrítik a budapesti hajójáratot

A „nyitónapon” kétezren, hétfőn még többen vártak a járatokra; egyik, a D11-es egész nap Újpest, Árpád út és a Haller utca között, a D12-es pedig a mostani változással nemcsak csúcsidőben, hanem egész nap a Kopaszi-gát és a Római-fürdő között közlekedik. A D13-as csak hétvégén szállít utasokat a D12-es útján.

A Közlekedési Központ ígéri, hogy az igényekhez fogja igazítani a menetrendet, de mint mondják, egy-egy újításnál mindig nagyobb az érdeklődés az első napokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top