Szabadidő

Nézd meg testközelből a magyar vízilabdázókat!

Az olimpia előtt a Margitszigeten szurkolhatunk a fiúknak, hacsak nem térít el minket a barackfesztivál vagy a palacsintafesztivál. Hétvégi programok a szemnek, a fülnek és a gyomornak.

Nézd meg testközelből a magyar vízilabdázókat!Vodafone Kupa 2012

Ha már nagyon várod az olimpiát, de nincs lehetőséged kimenni Londonba, akkor most a Margitszigeten baráti áron szurkolhatsz élőben a magyar vízilabdás fiúknak. A Vodafone Kupán vasárnaptól kezdődően Olaszország, Ausztrália és Spanyolország csapatával mérkőzik meg Kemény Dénes csapata, de a női olimpiai csapat is játszik, és még strandvízilabda-bajnokságot is tartanak. Ha szerencséd van, a büfé felé araszolva pont elcsípheted a vízből kiszálló fiúkat, nekünk egyszer sikerült, és az élmény felejthetetlen.

Hol? Budapest, Margitszigeti Sportuszoda
Mikor? Július 15–17.
Mennyiért? 2-3000 forint a napijegy
Ne menj, ha sem az olimpia, sem a deltás férfi felsőtestek nem izgatnak.

Nézd meg testközelből a magyar vízilabdázókat!17. Bajai Halfőző Verseny

Aki járt már ilyenkor Baján, az tudja, hogy az ilyenkor szokásos nyári meleg ellenére is mesés élmény, amikor a város főterén egyszerre gyújtják be a fát a bográcsok alatt. Nemcsak itt, hanem a környező utcákban és a Petőfi-szigeten is kedélyes főzőcsapatok készítenek halászlét serényen, természetesen mind az igazi recept szerint. Este átveszi a terepet Vastag Csaba és Wolf Kati, utánuk Maróti Viki és a Nova Kultúr lép fel a Szentháromság téren, a Petőfi-szigeten SP, a Supernem és a Holdviola váltja egymást.

Hol? Baja
Mikor? Július 12–15.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha még a halászlében is a szálkát keresed.

Nézd meg testközelből a magyar vízilabdázókat!I. Gönci Barack Fesztivál


Úgy tűnik, a Zemplénben szerencsére az év eleji fagyok ellenére még maradt annyi barack, hogy pálinkára, szörpre és lekvárra is fussa belőle. Boldogkőváralján szombaton drága nagymamák kevergetik az édes illatú rotyogó üstök tartalmát, és amíg a szülők kóstolgatnak, a gyerekeket Levente Péter, a pálinkázó felnőtteket Badár Sándor szórakoztatja.

Hol? Boldogkőváralja
Mikor? Július 14.
Mennyiért? 300–1500 forint
Ne menj, ha te a szatmári szilvára esküszöl.

Nézd meg testközelből a magyar vízilabdázókat!Derekegyházi Palacsintafesztivál

Július 7. és 15. között Derekegyházán palacsintából lesz a kerítés is, ígérik a szervezők, ami már fél boldogság bármelyik nyári hétvégén. Nemcsak kóstolni lehet majd, szombaton beszállhatunk a közös sütésbe, hogy megvillantsuk a saját technikánkat. Ha túlságosan felhevültünk volna, akkor csobbanhatunk egyet a közeli Szentes gyógyfürdőjében.

Hol? Derekegyház
Mikor? Július 7–15.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha még mindig az anyukád palacsintája a legfinomabb.


Nézd meg testközelből a magyar vízilabdázókat!Balaton Sound

Ha már most őrülten várod az Éden Hotel harmadik részét, vagy csak őrjöngenél egy jót a Balaton partján, akkor a Balaton Soundon a helyed. Pénteken érdemes belehallgatni az indie-rock legkerekebb dívája, Beth Ditto koncertjébe, aki a Gossip nevű együttese élén égeti bele magát a retinákba a különc megjelenésével. Ha elektronikus zenei élményt keresel, de csak finoman, akkor a szombati Paul Kalkbrennert tudjuk javasolni, a vadabb élményekhez Dubfire-t.

Hol? Zamárdi
Mikor? Július 12–15.
Mennyiért? 15 000 forint
Ne menj, ha madárcsicsergésre vágysz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top