Szabadidő

DJ Bobo és a Scooter tolja az év legnagyobb retropartiján!

Mi a közös Kim Wilde-ban, DJ Bobóban, Bonnie Tylerben, és a Scooterben? Hamarosan mind együtt buliznak a Budai Várban, mi pedig megnéztük, mi történt velük az elmúlt években.
DJ Bobo és a Scooter tolja az év legnagyobb retropartiján!

DJ Bobo
Az Eurovíziót bebukta, de otthon még ő a király
Sikerfaktor: közepes

Egy szelet kilencvenes éveket kaphatunk a nem épp a szépségéről híres DJ Bobo jóvoltából, aki ha hisszük, ha nem, még ma is csak negyvennégy éves. Ebben csak az a furcsa, hogy már a kilencvenes évek végén is ennyinek mondtuk volna… Bár a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon csúnyán leszerepelt Svájc színeiben, Bobo ma sem próbál pusztán a nosztalgiázókból megélni. Tavaly év végén adta ki legújabb, sorrendben tizenegyedik albumát, és úgy tűnik, a nyerő recepten azóta sem változtatott. Fogós refrén női énekkel, Bobo (eredeti nevén Peter René Cipiriano Baumann) szolid rappelése, valamint egy pofonegyszerű dalszöveg eldarálása. Az album címe Dancing Las Vegas, az első slágert pedig Everybody’s Gonna Dance címre keresztelték… Azért ne aggódjunk, biztos lesz majd Somebody Dance with Me, Freedom vagy Everybody is, és Bobo kétgyerekes családapaként is végigszántja a színpadot táncával.


Kim Wilde

Könyvet írt a kertészetről
Sikerfaktor: közepes

Bár karrierje első éveiben ódzkodott attól, hogy élő koncerteket adjon, az angol szőkeség a gátlásait szerencsére már rég legyőzte, így nem kell attól tartanunk, hogy lámpaláz miatt nem lép fel a Budai Vár színpadára. Garanciát vállalunk rá, hogy a Kids in America fel fog csendülni, és még sok más sláger is, mivel a művésznő arról is híres, hogy ő volt az a rekordtartó angol énekesnő, aki tizenhét dallal is képviselte magát az évtized top 40-es listáin. Az már valószínűleg a mi sarunk, hogy a dalokat végighallgatva csak a Kids in Americát találtuk ismerősnek… Wilde egyébként máig termékeny előadó. 1981 óta tizenkét stúdiólemeze jelent meg, született két gyermeke, és írt két könyvet a kertművészet rejtelmeiről. És még mindig csak ötvenegy éves! Szintipop lesz a javából!

Bonnie Tyler
Nem először jön Budapestre
Sikerfaktor: négyes

A jó memóriával megáldott olvasóink talán emlékeznek, hogy egy 2003-as Névshow-ban is fellépett nálunk a női Rod Stewart, vagyis Bonnie Tyler, de nem ez volt az utolsó jelenése felénk. Akadt egy rossz emlékű, botrányos beugrása Liza Minnelli lefújt koncertje helyett, valamint 2009-ben Győrben dalolt, most pedig a Budai Várat veszi be az elrontott hangszálműtétje miatt rekedtes hangú énekesnő, aki mostanában country-rockban utazik, de ne aggódjunk: ez biztosan nem fogja meggátolni legnagyobb slágerei eléneklésében. A hatvanegy éves Bonnie-ról tudjuk, hogy Németországban máig óriási sztár, szereti a gulyást, negyven éve kitart a férje mellett, és nincs gyereke. Talán neki jelent meg a legtöbb válogatáslemeze a világon, de erre nem mernénk a fejünket tenni. Slágereiből bőven futja egy tartalmas, balladákkal teli koncertre. A Total Eclipse of the Heart, a Holding Out for a Hero, a Nothing is Gonna Stop Us Now és az It’s a Heartache biztosan előkerül a repertoárból.

Rick Astley
Szerkesztőségünk kedvence
Sikerfaktor: négyes

Szerkesztőségünk örök retrokedvence, Rick Astley 2010-ben adott utoljára koncertet a Budapest Sportarénában, nem kis sikerrel. Rick Astley-t anno a zenei producerek nemcsak a különleges hangja, hanem „a fiú a szomszédból” imázsa miatt is választották ki potenciális sztárnak, és a húzásuk bejött. Néhány évtizeddel később Astley még mindig úgy fest, mint a szemben lakó ügyvéd – feltéve, ha éppen Angliában lakunk. A csúcson a nyolcvanas évek végén volt olyan dalokkal, mint a Never Gonna Give You Up, a My Arms Keep Missing You és a Together, Forever, de gyorsan elege lett a popszakmából. 1993-ban visszavonult arra hivatkozva, hogy fontosabb a családja és a kislánya, Emilie felnevelése, mint a zenei karrier. A visszatérés a kétezres években jött, két új albummal (2001-ben és 2005-ben), és azóta Astley elsősorban a hazánkat is megjárt Here and Now nosztalgiaturné keretében mutogatja kvalitásait, miközben Angliában elismert rádiós DJ-ként dolgozik.


Scooter

Tizenötödszörre jönnek hozzánk
Sikerfaktor: ötös

Gondoltad volna, hogy a Hyper Hyper énekes szövegét az énekes H. P. egyszerűen csak elhalandzsázta, és így született meg a kilencvenes évek egyik legnagyobb partiszáma? Pedig nem is ez a legmegdöbbentőbb tény a Scooter kapcsán. Nem nagyon értjük, hogy lehet évtizedeken keresztül sikeres egy zenekar, ahol az énekes nem tud énekelni, csak mikrofonba üvölteni, nekik mégis simán megy a dolog még akkor is, ha pár évente rendszeres tagcserék nehezítik a sorsukat. Bár első hallásra a legtöbb Scooter-szám elég hasonlónak tűnik, a németek jól értettek ahhoz, hogy mindig idomuljanak az aktuális technotrendekhez, ráadásul tényleg van érzékük az együtt éneklős partihimnuszokhoz. Friends, How Much Is The Fish, Nessaja, Jumping All Over The World… A germánoknak annyi slágere van, hogy lélekben készüljünk fel: talán nem fog mindegyik beleférni a koncertidőbe. Eddig tizenöt alkalommal léptek fel hazánkban. Bízunk benne, hogy tizenhatodszorra sem okoznak csalódást.

 

 

A Unique fesztivált augusztus 23-a és 25-e között rendezik meg a Budai Várban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top