Szabadidő

3 tuti Márton-napi program

Kiskorunkban imádtuk Nils Holgerssont, és pont ezért eszünkbe sem jutott volna libát enni. De már felnőttünk és imádjuk a libacombot, a libalevest és a Márton-napot. Ha te is, akkor ezeket a programokat ajánljuk vasárnapra!

3 tuti Márton-napi programSzent Márton Ünnep

Már múlt vasárnap kezdődött, de javában tart még a Márton-napi ünneplés Szombathelyen. Itt, vagyis Savariában született Szent Márton, amire a helyiek igen büszkék. 14 napon át rengeteg koncert, kiállítás, gasztrovásár várja a Márton-napozókat. Ezen a vasárnapon pedig igazi vásári kavalkád lesz: libacombtól az erdélyi népművészek portékájáig minden lesz.

 

 

Hol? Szombathely
Mikor? November 4–18.
Mennyi? Vannak belépős és ingyenes programok is.
Ne menj, ha allergiás vagy a libatollra!

3 tuti Márton-napi programSzent Márton Újborfesztivál és Libator

Nem kell Szombathelyig menni egy kis libabőrért, a szentendrei Skanzenben, ahogy ilyenkor lenni szokott, tollat fosztanak, vagy segítenek eltévedni a libalabirintusban. Rengeteg játékkal, kézműveskedéssel és illatos libasülttel várják a látogatókat, de lesz hagyományosnak egyáltalán nem nevezhető libaburger is!

 

 

 

Hol? Szentendre
Mikor? November 10–11.
Mennyi? 400–1500 forint
Ne menj, ha nem érdekelnek a hagyományok!

3 tuti Márton-napi programCsaládi Márton-nap

Fehér mák, mandula és szárított gyümölcsök – így készítik lengyel hagyományok szerint a Márton-napi kifliket a Néprajzi Múzeumban. Már csak a gondolatra is összefut a nyál a szánkban. A kicsik drukkolhatnak a bábszínházi előadásban a királylánynak, de csinálhatnak tollaslabdát, naná, hogy lúdtollból. A kedvenc programunk pedig a Lúdas Matyi-hasonmás verseny. Vajon hogy néz ki 2012-ben a mesehős?

 

Hol? Budapest, Néprajzi Múzeum
Mikor? November 11.
Mennyi? 1400 forint
Ne menj, ha már túl sok a tollaslabdád otthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top