Szabadidő

Elvarázsol a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

Az egykor világhírű Zsolnay porcelángyár területének legnagyobb részén ma új, izgalmas kulturális centrum, élménypark várja a család minden tagját.

A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs valóságos ékköve lett az elmúlt években. A hatalmas fejlesztéseknek köszönhetően az egykori gyár területén ma izgalmas és sokszínű kulturális tér működik. A belvárostól negyed óra sétával is elérhető több mint negyvenezer négyzetméteren a 20. század fordulójáról megőrzött épületek között gyorsan eltéved az ember.

Elvarázsol a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

Nem túlzás különleges élményként említeni azt a pillanatot, amikor az idelátogató vendég előtt először tárul fel az alkotó új épületek, a régi időket megidéző parkok és szobrok, domborművek látképe, a negyed északi és déli oldalát összekötő gyaloghíd modern, tört ívei, vagy az egyetem Művészeti Karának termei, ahol lelkesen gyakorolnak, alkotnak a hallgatók.

Ha már itt vagyunk, érdemes alaposabban is körbenézni. A hétfői szünnaptól eltekintve garantált programot jelentenek az állandó kiállítások, a Zsolnay aranykorát bemutató, világhírű Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, a Zsolnay Család- és Gyártörténeti Múzeum, vagy a Pécsi Galéria ezer négyzetméteres kiállítóterme. Aki misztikumra vágyik, keresse fel a Zsolnay Mauzóleumot, amely kápolnaként is számtalan szabadkőműves motívumot rejt.

Elvarázsol a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

Vasárnap kivételével minden nap várja a látogatókat Látványmanufaktúra, ahol testközelből tekintheti meg, hogyan készülnek a varázslatos Zsolnay-termékek. A Labor Interaktív Varázstér nagy slágernek számít a család minden tagja számára, hiszen itt a kiállítási tárgyakhoz nyúlni kötelező! A 45 férőhelyes Planetáriumban pedig Európában elsőként Digitarium Kappa típusú vetítőgép garantálja a különleges moziélményt.

Elvarázsol a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

Aki koncertekre, színházi előadásokra vágyik, ő sem marad program nélkül. Esténként az E78 koncertterem telik meg, elsősorban jazz- és könnyűzenei koncertekkel. Ettől nem messze található a Bóbita Bábszínház és Bábmúzeum, ahol a csecsemő-előadásoktól a felnőttbábdarabokig minden látogatható.

A sok élményben megfáradt látogató pihenésként kedvére válogathat a boltok utcájának kézműves termékeiben, vagy beülhet egy hangulatos kávézóba, étterembe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top