Szabadidő

Újra Európa legjobbja lehet a Sziget

Idén két hazai fesztivál is versenyben van az elsőségért a legnagyobb nemzetközi megmérettetésen. A Festival Awards Europe "nagyfesztivál" kategóriájában a legjobbak közt ismét ott a Sziget, míg a "közepes méretű" fesztiválok versenyében idén már a Heineken Balaton Sound is ringbe száll. Januárban kiderül, nyertünk-e.

Újra Európa legjobbja lehet a Sziget„A tavalyi győzelem rendkívül jókor jött a Sziget életében – nyilatkozta Gerendai Károly –, hiszen a gazdasági nehézségek és az ország megítélésével kapcsolatos problémák egyre nehezebb helyzetet eredményeztek.” A főszervező azonban úgy ítélte meg, hogy a „Legjobb Nagyfesztivál” díj sokat jelentett, hogy a folyamatok megforduljanak. „Varázsütésre érzékeltük a pozitív változásokat. Nemcsak a látogatók figyeltek ránk jobban, de ugrásszerűen megnőtt a nemzetközi fesztiválszakma érdeklődése, mintegy 30 fesztivál képviseletében jártak nálunk, a visszajelzések szerint pedig nagy jót tett a fesztiválnak a strukturális és vizuális megújulás – összegezte Gerendai. – Ha sikerül megismételni a tavalyi bravúrt, azzal meggyőződésem szerint végképp sikerülne áttörni és lerombolni a falakat.”

Az idei végeredményre január elején, a hollandiai Groningenben rendezendő díjátadó-gálán derül majd fény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top