Szabadidő

Időjárás: tavaszias meleg lesz!

Mínuszok helyett pluszok, hólapát helyett esőkabát. A frontokra érzékenyek készüljenek fel, a héten kapunk hideget-meleget!

Mit szóltok, hogy ilyen melegre ébredtünk ma reggel? Persze nincsen nyár, de a múlt heti hatalmas havazás után elég nagy fordulat ez a jó idő. Hólapátra nem, viszont esernyőre szükségünk lehet. Felhős, szemerkélős, záporos idő lesz hétfőn, de kedden, szerdán is borult lesz az ég. Ami talán a legváratlanabb, hogy délen akár 12-13 fok is lehet az Időkép előrejelzése szerint.

Kedden aztán megint kezd visszahűlni az idő. A keleti részeken esőre, havas esőre kell számítani, igaz, a Dunántúlon is szállingózhat egy kis hó. Ami viszont a legrosszabb, hogy viharos széllökések lehetnek a Balaton környékén.

A tavaszias meleg után megint jön a zimankó

Szerdán sajnos újra jönnek a nappali mínuszok némi hószállingózással. Nem lesz már nagy szél, de a nagyon meleg pulóverünket ne hagyjuk otthon.

Napközben is álmosak, tompák lehetünk, a szívbetegek panaszai is erősödhetnek, és a migréneseket sem kíméli a melegfront a Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna szerint. A migrén ellen párologtassuk borsmenta illóolaját, gyerekeknek pedig készítsünk almahéjteát. A keringési és vérnyomáspanaszok csökkentésére jó megoldás lehet a galagonyatea, amit ajánlott rendszeresen, napi egy csészével fogyasztani a változékony időszakban. Oxigén hatására könnyebben tudunk összpontosítani, ezért tompult reflexek esetén engedjünk friss levegőt az autó utasterébe.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top