Szabadidő

Már most készülj az LGT-koncertre!

Már csak egy hét, és indul az LGT Maraton, de addig is jön a Kígyó éve, Mohácson pedig a busók támadnak. Programok vasárnapra!

Már most készülj az LGT koncertre!

Mohácsi busójárás


Egyetemista korunkban mindig rettegtünk a krumplit pörgető, birkabundás busóktól, de felpörgetett az izgalom, és jó poén volt ilyenkor Mohácsra menni. Most vasárnap van a busójárás fő attrakciója, a farsangvasárnap, amikor több mint ezer (!) álarcos busó végigvonul a városon, közben pedig bolondoznak, vigadoznak, bevonva az őket bámuló tömeget is. Hatalmas máglyán égetik el a telet jelképező koporsót, és nagyon drukkolunk nekik, mert várjuk a tavaszt, el sem hiszitek, mennyire. Arra vigyázzatok, hogy a pici gyerekek számára ijesztő lehet az ágyúdörgés (az is van) és a hatalmas tömeg.
Hol? Mohács
Mikor? Február 7–12.
Mennyi? Ingyenes

Már most készülj az LGT koncertre!

Holdújév Fesztivál


A Kígyó évének első napja ez a vasárnap Keleten és a Millenárison, ami itt, Budapesten az oroszlántáncos bemutatóval kezdődik. Lesz békés kínai tradicionális teázgatás, de lesz kicsit harciasabb shaolinbemutató is, Zhang Wei mester pedig bemutatja, milyen a kalligráfia művészete. A gyerekek sem fognak unatkozni: kínai meséket, mondókákat hallgathatnak. Az anyukák és az apukák pedig megismerhetik a távol-keleti gyógymódokat, és természetesen keleti ízekkel is találkozhatnak, amelyek nem feltétlenül hasonlítanak a gyors kínai éttermek ízvilágára.

Hol? Budapest, Millenáris

Mikor? Február 10.

Mennyi? Ingyenes 

Már most készülj az LGT koncertre!

LGT-koncert

„Nem adom fel, míg egy darabban látsz, nem adom fel, míg életben találsz” – biztosan ismerős ez a dalszöveg, és jövő hétvégén is felcsendül majd a legendás LGT-koncerteken. Azért most harangozzuk be, mert szinte elfogytak a jegyek, és az óriási érdeklődés miatt az eredeti két koncertet kibővítették még eggyel. A búcsúkoncertjüket 1992-ben adták, igaz, többször álltak azóta színpadon, például a Szigeten is. Ha szeretitek a nosztalgiát, vagy ha szeretnétek a szüleiteket meglepni, hatalmas élmény lehet.

Hol? Budapest, Papp László Sportaréna
Mikor? Február 15–16–17.
Mennyi? 7900 – 19 900 forint

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top