Szabadidő

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

Keleti Andrea, a műsor egyik zsűritagja elárult néhány kulisszatitkot az RTL II induló show-járól, miközben megtaláltuk Ben Affleck elfeledett, Oscar-díjas filmjét. Ezt nézd a héten a tévében!

Kísért a múlt, új évad

BBC Entertainment, március 4., 21:00

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

Bár a sorozat eredeti címe Waking the Dead, lehetőleg senki ne keverje össze a The Walking Dead című kult-zombis szériával, ugyanis itt kóricáló élőhalottak helyett halottak után kutató élőkre épül a cselekmény váza. Az Angliában már az ezredforduló óta sikeres széria nem annyira témájában (egy különleges egységről szól, amely régóta megoldatlan bűnügyeket – főképp gyilkosságokat – próbál felgöngyölíteni) különleges, hanem a megvalósításában. A Kísért a múlt ugyanis minden történetet két, egyenként egyórás epizódban mesél el, így valahogy félúton helyezkedik el a minden résszel új sztorit elmesélő krimik és az egész évadban egyetlen esetet feltáró konceptsorozatok között. A sorozatban eleinte szigorúan csak az ügyekre koncentráltak, de az évadok múlásával (a széria már elérte a kilencediket) egyre inkább előtérbe került a nyomozók magánélete is, úgyhogy azok se maradnak hoppon, akiket nem elégítenek ki a sima ügymegoldós történetek.

Éretlenek

m1, március 7., 20:15

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

A nyolcvanas években nem volt ám olyan rossz diáknak lenni. Olyan filmek mutatták be nagyszerűen a gimnazista életérzést és az első szerelem csodáját, mint a Megáll az idő, a Házibuli 1–2. vagy az Éretlenek. Utóbbit már csak azért is érdemes újranézni, mert megleshetjük benne a franciák legnagyobb sztárjait (pl. Daniel Auteuil) még süldő tinédzser korukban. Párizs leglustább diákjainak muszáj leérettségizniük, hogy egy félresikerült diákcsíny miatt elkerüljék a börtönt, de ezt az akadályt természetesen nem tanulással, hanem a létező legkifinomultabb puskázással próbálják megoldani. Az a jelenet, melyben a legkülönbözőbb helyekre (óraszíjra, cipőtalpra…) helyezett puskákkal idegesítik halálra a tanárokat, még mai szemmel nézve is csodálatos.

Ha igaz volna – Gombos Edina, az Aktív műsorvezetője ajánlásával

TV2, március 8., 21:35

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

„A kísértethistóriák meglehetősen távol állnak tőlem, és maximum könyvben vagyok hajlandó elolvasni őket, de ez a film más. Nem horror, hanem egy romantikus mozi, ami valahol a Ghost kifordított kistestvére, ugyanis itt a lány a kísértet, és az otthonába beköltöző sráccal veszi fel a kapcsolatot. Furcsa módon a Ha igaz volna még annak ellenére is tetszett, hogy én alapvetően egy nagyon földhözragadt és materiális gondolkodású emberke vagyok. Vicces, mert ennek ellenére vagyunk nagyon jó barátok Joshi Bharattal, aki meg hisz az összes ilyen túlvilági dologban. Vitatkozni persze soha nem szoktunk ilyesmiken, de azért meghallgatjuk egymás véleményét, ha ilyesmi a téma. A filmet ezen felül még Reese Witherspoon miatt tudom ajánlani, akit én egy jó fej, modern csajszinak tartok, aki ugyan kissé beleragadt ebbe a Doktor Szöszi-s szerepkörbe, de nem gond, ugyanis nagyon jól áll neki.”

Szombat esti láz, 2013 – Keleti Andrea, a műsor zsűritagjának ajánlásával

RTL II, március 9., 20:00

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

„Egy nagyon izgalmas szituáció alakult ki, ugyanis a táncosok már két hónapja az én tánciskolámban gyakorolnak, én azonban mégsem nézhetem meg őket. Az RTL-nél fontos, hogy a zsűri reakciója mindig spontán legyen, és a műsorban találkozzunk először a produkciókkal. A dolgot tovább bonyolítja, hogy a férjem felügyeli a táncosok felkészülését, így pedig elég nehéz kizárni minden infót az életemből. (Nevet.) Szóval olyan apróságok azért eljutottak hozzám, hogy nagyon keményen gyakorolnak és ügyesek az idei résztvevők, ahogy azt is hallom, ha valaki elesik vagy bedagad a lába… Részletekbe menően azonban ő sem árul el nekem semmit gonosz módon. Szerencsére a zsűrizés miatt már nem aggódom, mert már a Csillag születikben és sok-sok táncversenyen volt benne részem. Az idei évad az eddigieknél pörgősebb lesz, mi pedig a zsűriben igyekszünk majd nem olyan sokat szakmázni, hanem inkább viccesen és szórakoztató módon értékelni, mert ezt a műsort mégis csak a szórakoztatásért nézik majd.”

Szerelmes Shakespeare

STORY4, március 10., 21:00

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

Meglett Ben Affleck elveszett Oscar-díjas filmje! Az Argo-akcióval kapcsolatban ugyanis mindenki megjegyzi, hogy Affleck kapott már Oscart korábban is a Good Will Hunting forgatókönyvéért, arról azonban szinte mindenki megfeledkezik, hogy a színész már szerepelt egy Oscar-díjas filmben, ez pedig a Szerelmes Shakespeare volt, amit az 1999-es gálán díjaztak. Ugyan a főszerep itt nem neki, hanem Gwyneth Paltrow-nak és Joseph Fiennes-nak jutott, de az árnyékát azért rávetette a filmre, ugyanis ahogy Az Argo-akció esetében is történt, a film hiába kapott Oscart, a rendezőjét nem díjazta az Akadémia. Persze ettől még nem estek kétségbe, ugyanis Gwyneth Paltrow is díjat kapott, ahogy Judi Dench jutalmazásáról sem feledkeztek el, aki úgy kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart, hogy a filmben alig nyolcpercnyi jelenete van az angol királynő szerepében. Remélhetőleg hamarosan az egyperces cameomegjelenésekért is Oscarokat fognak osztogatni…

Olthatatlan, 2. rész

HBO, március 10., 21:45

Keleti Andi kulisszatitkai a Szombat esti lázról

Úgy tűnik, az HBO egyre erősebben fókuszál Európára, mivel végre egy olyan sorozatot készítettek, ami nem egy amerikai vagy izraeli széria remake-je, hanem ízig-vérig európai gyökerekkel bír. Az Olthatatlan egy cseh diák, Jan Palach története, aki Csehszlovákia szovjet megszállása ellen úgy tiltakozott, hogy felgyújtotta saját magát. A háromrészes miniszéria középpontjában azonban mégsem ő, hanem Dagmar Buresová ügyvédnő kapott helyet, aki a fiú családjának megbízásából próbálta megvédeni a srác becsületét egy előre lejátszott koncepciós perben. Az Olthatatlan nem a politikai tettek miatt fontos, hanem egy univerzális alkotás a hősiességről, az önfeláldozásról és az elvekről, ráadásul mindez egy olyan nőről szól, aki később a rendszerváltás után egészen az igazságügyi miniszteri székig jutott. A szériát a lengyelek legkiválóbb rendezőnője, Agnieszka Holland forgatta, aki olyan sorozatokban képezte korábban magát, mint a Drót vagy a Döglött akták.

Bomba nők! Ennyit fogytak a Szombat esti láz hölgy versenyzői
Oscar, 2013: Ben Affleck sírt, és Obama neje is megjelent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top