Szabadidő

Így még sosem lépett színpadra Ábel Anita!

Ötéves kora óta erről álmodik, és végre önálló zenés esttel jelentkezik Ábel Anita. A Júlia akartam lenni... című estjén nemcsak énekel, hanem az életéről is mesél a sikeres művésznő.
fotó: Zsólyomi Norbert
Fotó: Zsólyomi Norbert

„Persze hogy izgulok – mondta Ábel Anita a Nők Lapja Cafénak, amikor az első önálló, zenés estjéről kérdeztük. – Hiába játszottam már zenés darabokban, ez akkor is más, hiszen itt a zenészek mellett én vagyok a főszereplő” – teszi hozzá a 33 éve televízióban és színpadon szereplő színésznő.

„Körülbelül olyan idős lehettem, mint most Luca, a kislányom, amikor először énekelni kezdtem. A rögtönzött mikrofon többnyire az akkor divatos dezodorok valamelyike volt. Később, tiniként, Madonna-összest nyomtam a flakonokba, válltöméses pólóban ugrálva az ágyon” – emlékszik vissza, hogyan kezdődött az éneklés utáni vágyakozás.

Anita azt mondja, most érett be, hogy önállóan színpadra álljon a dalaival. „Olyan zenészek kísérnek majd a színpadon, akikkel a próba minden percét élvezem.” A Budapest Jazz Clubban március 20-án este 14 dalt énekel el a népszerű színésznő Zoltán Erikától Ady Endrén át a Szomorú vasárnapig dzsesszes, szvinges, bluesos feldolgozásokban. „Olyan dal is lesz, amit eddig mindenki lassú verzióban adott elő, mi ezt tüzesebbre, gyorsabbra vettük, de nem árulom el, hogy melyiket” – meséli izgatottan Anita.

„Az összes dal a szívem csücske, alig várom az estét, ahol a dalok között személyes történeteket is hallhat tőlem a közönség” – teszi hozzá a színésznő. Szerda este a közönség soraiban ül majd Anita férje, bátyja és a gyerekkori barátai is. A négy és fél éves kislányára, Lucára pedig addig otthon az anyukája vigyáz.

Ha a március huszadikai előadásra nem fértek be, ne keseredjetek el, hiszen Anita havonta jelentkezik majd, ígérete szerint, mindig egy kicsit másképp, a Budapest Jazz Club színpadán Júlia akartam lenni… című zenés estjével.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top