Szabadidő

Végre egy jól működő párkapcsolat: 4 év után is lázba hoz a Voice

Én tényleg nem akarok az az ember lenni, aki folyton azt hajtogatja: "Jaj, mert Amerikában minden jobb!" Nem gondolom, hogy minden jobb, de hogy a Voice tehetségkutató igen, abban biztos vagyok.
Végre egy jól működő párkapcsolat: 4 éve után is lázba hoz a Voice

Nem azt akarom nektek ecsetelni, milyen különbségek vannak a két ország „piros” énekversenye között. Sőt magamat is figyelmeztetem arra, hogy lehetetlen a kettőt összehasonlítani. Egyszerűen leírom, miért érdemes még négy évad után is nézni a tengerentúli Voice versenyt. Mert érdemes, és talán nem lenne baj, ha mondjuk a SuperTV2 műsorra tűzné, még a magyar Voice második évada előtt. Na lássuk!

Két és fél vicces mester

Már az élő adásoknál (valahol a 16. résznél) tart az amerikai Voice 4. évada. Én egy hétvége alatt daráltam le az eddigi részeket, és most idén sem csalódtam. Kezdjük az alapoknál! Carson Daly, a műsorvezető pont annyira tenyérbemászó, ami még nem irritáló. Nem óbégat, nem bakizik. Az első három évadból már csak két mestert tartottak meg a mostani szezonra. A Maroon5 frontemberét, Adam Levine-t, és a vele folyton harcot vívó countryénekest, Blake Sheltont. Aguilerát Shakira, a fehér macskáját tapogató, idén a Balaton Soundon koncertező CeeLo Greent pedig Usher váltotta. A négy új mester jól működik. Adam Levine továbbra is képes a széken állva tapsolni, hogy megnyerjen magának egy versenyzőt. Blake Shelton megunhatatlanul húzza elő hátsója alól a zenei díjait. Shakira Aguilerával ellentétben nem a mellével hívja fel magára a figyelmet, bár tény, hogy jelenleg ő a mesterek legszürkébb tagja.

Az egyetlen megmaradt idegesítő tényező: a szociokisfilmek a csődbe jutott asztalosról, aki végre énekelni szeretne, és a háromgyerekes anyukáról, akit a barátnőjéért hagyott el a férje. Félreértés ne essék, szociálisan érzékeny vagyok, még ha nem is annyira, mint Zita az Ez van! rovattól, de énekversenynél továbbra sem érdekelnek a Fókuszba/Kékfénybe/Naplóba való riportok.

Lopják az énekeseket

De a Voice negyedik évada nem fogyott ki a tehetségekből. Bár érezhetően ez a tehetségkutató továbbra is folytatja azt, ami az amerikai X-Faktorból hiányzik: minden második versenyző countrydalt énekel, de szerencsére nem a Taylor Swift-féle verzióból. A harmadik évadtól ráadásul egy új csavart is betettek a készítők. A vakválogatás után a versenyzők továbbra is csapaton belül, egymás ellen „harcolnak”, azonban ebben a körben minden mester lecsaphat egy kiesett énekesre, akit tovább visz, és ellopja a saját csapatába.

Oké, azt nehéz kijelenteni, hogy nem látványosan választják a közepesen szar hangú Glee-rajongó mellé Whitney Houston egykori háttérénekesét, így annak ugyanis biztos a továbbjutás. Ugyanakkor az is érdekes, hogy simán kiejtik a popiparba legalább 10 éve görcsösen betörni próbáló, modorosságot unalomig ismételő profikat, miközben továbbra is képviseltetik magukat a kevésbé profi, ám egyedi énekesek. Ezek után nem csoda, hogy berendelték az ötödik évadot is a Voice-ból, de az is tény, hogy van még mit átvenniük a magyar készítőknek. Kezdve az igazán szórakoztató és hiteles mesterekkel...

Balázs Enikő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top