Szabadidő

Hétvégi programok: indul a nyár!

Gyerekekkel kalandozni, a Balaton-parton bulizni vagy szexi költőkkel ismerkedni – ezeket a programokat találtuk nektek hétvégére!

Hétvégi programok: indul a nyár!Margó Fesztivál

Össznépi irodalmi-popkulturális zsibongás négy napig, ami Erdős Virág költőnő szerint „szexi, mint egy jó könyv teste, egy írókkal töltött este”. Itt mutatja be első regényét D. Tóth Kriszta, aki édeasányról írt. És persze lesz Nyáry Krisztián, aki újabb szerelmi történeteket hoz az irodalom világából. Összecsapnak a visegrádi slam költők, és a Rájátszásban költők és pop-rock zenészek csapnak a húrok közé.

Hol? Budapest
Mikor? Június 6–9.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: indul a nyár!Harley-Davidson Open Road Fest

A Balaton partján minden évben összegyűlnek a motorosok, örvendeznek vala, és 14 rendezvény alatt óriásra nőtt a fesztivál. Persze nemcsak motorral lehet érkezni. Amíg a motorosok túráznak, addig a rodeóbikától a kaszkadőrbemutatóig minden lesz. Este pedig nagy bulik, fellép a brit Ten Years After és persze menő magyar zenekarok is.

Hol? Alsóörs
Mikor? Június 5–9.
Mennyi? 3000–6500 forint

Hétvégi programok: indul a nyár!Jótékonysági indonéz vásár

Szatét vagy bakmi gorenget is kóstolhattok az indonéz jótékonysági vásáron, ahol a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány számára gyűjtenek. Péntek reggel színes, illatos indonéz felvonulás nyitja. Az indonéz zenészekhez csatlakozik Herczku Ágnes énekesnő is. Indonéz vígjátékok a moziban, a színpadon pedig a dzsakartai egyetem kórusa. Lazítós dínomdánom, és közben még jót is esztek.

Hol? Budapest
Mikor? Június 7–8.
Mennyi? 500 forint

Hétvégi programok: indul a nyár!Legyél Te is királylány!

A budapesti Nyugati pályaudvarról indul június 8-án 9.40-kor a koronázási nosztalgiavonat (gőzmozdony által vontatva, muzeális, frissen felújított párnás kocsikkal), és a gödöllői kastélyig visz, ahol Ferenc József és felesége magyar uralkodóvá választásának 146. évfordulója alkalmából színes programok várnak mindenkit. Korabeli jelmezt vehetünk fel, és indulhat is a ceremónia! A főúri élet mindennapjait leshetjük meg, huszárok kardoznak, operettdívák énekelnek. Csipkeverés, fakörhinta – a gyerekek sem fognak unatkozni!
Hol? Gödöllő
Mikor? Június 8–9.
Mennyi? A lakosztályokhoz a jegy 1100-2200, a vonatjegy 4900 Ft-tól

Hétvégi programok: indul a nyár!Gyerek Sziget

Zenés-táncos-mesés-tanulós-felfedezős – röviden ilyen a Gyerek Sziget. Ami fontos, hogy most az árvíz miatt nem a Hajógyári-szigeten lesz, hanem költözik a Flórián térre.. Június minden hétvégéjén lehet menni, lekötni a gyerek energiáit. Kukutyinban régi népdalokat, táncokat lehet tanulni, kézműves technikákat ellesni és megtanulni, régi népi játékokat játszani, régi hangszerekkel, eszközökkel ismerkedni vagy koncerteken csápolni, például Halász Juditnak!


Hol?
Budapest
Mikor? Június 8–30.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top