Szabadidő

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok Éjszakája

Alig lehet választani a sok program közül, tényleg annyi minden lesz hétvégén! Mi azért megpróbáltuk. Válogassatok ti is!

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok ÉjszakájaVisegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A gyerekek imádni fogják az időutazást a visegrádi várban, és a gyereklelkű felnőttek is. Egész hétvégén lehet katonáskodni és királykisasszonyoskodni. Vigyázz, mert az udvari bolond megtréfál! Lovagi tornán csapnak össze a legbátrabbak éppúgy, ahogy több száz évvel ezelőtt. Középkori kikötőt és haditábort állítanak fel a Duna-parton, és a gyerekek is belecsöpenhetnek a középkori játékok világába.

Hol? Visegrád
Mikor? Július 12–13.
Mennyi? A lovagi tornán kívül ingyenes.

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok ÉjszakájaSzimpla Bringás Bolhapiac

Ha éppen bringát vennél, és nem tudod, hova fordulj, akkor szombaton menj a Szimpla felé, ahol minden hónapban bringás bolhapiacot tartanak. Romkocsmás hangulatban lehet böngészni a használt biciklik között. Vagy ha van már bringátok, akkor lehet csini csengőt, meg dizájntáskákat venni, hogy a piacról hazafelé is kényelmesen tekerhessetek.

Hol? Budapest
Mikor? Július 13.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok ÉjszakájaBajai Halfőző Fesztivál

Tudjátok-e, milyen a bajai halászlé? Mi pár évvel ezelőtt ezen a fesztiválon tudtuk meg, és azóta, ha halászlé, ilyet szeretnénk. Szépen rámerik a végén gyufatésztára, amit persze bajai nénik gyúrnak. Vagy szépen túrós csuszával, netán csipetkével – szóval érdemes Baján landolni a hétvégén. Közben pedig a bográcsok árnyékában profi favágók csapnak össze – nem vicc.

Hol? Baja
Mikor? Július 11–14.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok ÉjszakájaBalaton Sound

Hát, eljött a sokak számára várva várt pillanat: kezdődik a Balaton Sound. Az utolsó pillanatban eszmélő ismerőseink csak most próbálnak jegyet szerezni Facebookon. Hatalmas tömegre készüljetek, és hatalmas bulira. Mit is írhatnánk a mára gigantikus fesztivállá növekedett Soundról: félmeztelen fiúk és majdnem félmeztelen lányok ropják reggelig. Az biztos, hogy elképesztő hangulata van a balatoni napfelkeltéknek és napnyugtáknak.

Hol? Zamárdi
Mikor? Július 11-14.
Mennyi? A napijegy 15 ezer forint.

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok ÉjszakájaCirkuszok éjszakája

Van bizony a cirkuszoknak is éjszakája: az ország több városában gigaelőadásokkal készülnek az artisták, bohócok, állatidomárok. Balatonfüreden például megelevenedik a 101 kiskutya: 101 dalma kutya lép porondra, Budapesten pedig öt tigrissel harcol egy gladiátor, de hogy kevésbé ijesztő legyen, lesznek imádni való bohócidomárok is. Van, ahol a lovaké lesz a főszerep: klasszikus balett a vágtázó lovakon, mindezt híres meseszereplők bőrébe bújva.

Hol? Budapest, Zamárdi, Balatonfüred, Balatonlelle
Mikor? Július 13.
Mennyi? 2000 forint

Hétvégi programok: Balaton Sound és Cirkuszok ÉjszakájaMini Terminál

A Design Terminálban ezen a szombaton a gyerekeket várja, egy kreatív napra. A lurkók, az otthonról hozott régi, egyhangú vagy csak megunt ruháikat egyedivé alakíthatják, díszíthetik flitterekkel, gombokkal, csipkékkel és egyéb színes rátétekkel… De lesz még bokalánc, karkötő és hajpánt készítés.

 

Hol? Design Terminál, Budapest, Erzsébet tér
Mikor? 2013. július 13. 10.00- 12.00
Mennyi? 500,- Ft/gyerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top