Szabadidő

Vasárnapi programok: Művészetek Völgye és Mézeskalács Fesztivál

Opera, jóga, homokképkészítés, mézeskalácssütés – vasárnapi válogatásunk.

Vasárnapi programok: Művészetek Völgye és Mézeskalács FesztiválMűvészetek Völgye, 2013

Nehéz kiemelni egy-egy programot, mert rengeteg minden van a festői kis falvakban egészen augusztus négyig. Most vasárnap lehet kezdeni egy jó kis reggeli jógázással Kapolcson. Aztán átsétálni a kisgyerekünkkel a Kaláka versudvarba, ahol Benedek Krisztina félórás höcögéssel, énekszóval, hangszerekkel játszik a gyerekekkel, gyerekeknek. Aztán ezután ki lehet próbálni a homokképkészítést, utána rögtön ebédelni valami tájjellegű ételt. Ha kipihented, utána túrázni indulnak a kalandvágyók. Este pedig irodalmi beszélgetés vagy koncert.

Hol? Kapolcs, Monostorapáti, Taliándörögd, Vigántpetend
Mikor? Július 26-tól augusztus 4-ig
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős események.

Vasárnapi programok: Művészetek Völgye és Mézeskalács FesztiválPillangókisasszony

A Duna közelében, a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpadon vasárnap egy nagyon megható, romantikus opera elevenedik meg. A világhírű operaénekes, Rost Andrea és partnere, Andrea Caré játssza, énekli a fiatal japán gésa, Cso-cso-szán, és Pinkerton tengerésztiszt megható történetét. Már a környezet is maga a romantika. És estére talán már kicsit csökken a forróság is.

Hol? Budapest
Mikor? Július 28.
Mennyi? 3900–6900 forint

Vasárnapi programok: Művészetek Völgye és Mézeskalács FesztiválMézeskalács Fesztivál

Nincs karácsony, de ezek szerint nyáron is lehet mézeskalácsot sütni, pláne enni. Debrecenben gondoltak egyet, és erre a hétvégére a mézeskalácsot tették meg főszereplőnek. A környék méhészei, kézművesei vásáron árulják majd a portékájukat, népi iparművészek pedig beavatnak a mézeskalács-készítés titkaiba. Persze díszíteni is megtanulhatunk – hogyan legyen olyan szép, fehér fényes cukormázunk, mint a nagyoknak. Nemcsak tanulni és sütni,  megkóstolni is szabad a finomságokat.

Hol? Debrecen
Mikor? Július 27–28.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top