Szabadidő

Még színesebb – mire számítsunk idén a Szigeten?

"Aki korábban szerette a látványos sokszínűségét, most még jobban fogja szeretni, aki viszont évekkel korábban volt csak a Szigeten, idén rá sem fog ismerni" – ígérik a szervezők. Összeszedtünk néhány újdonságot, amivel találkozhatunk az idei fesztiválon.
 10 Sziget-koncert, amit imádtunk – videó

1. Idén lesz például Diszkó Erdő, ahol száz darab spotlámpás megvilágítású, változó színben pulzáló, LED-es tükörgömb teszi varázslatossá az erdőt. A Sziget Fesztiválköztársaság fái mintegy 20 km hosszú karácsonyfaizzó-ruhát kapnak, ez a rész olyan lesz, akár a Champs-Élysées karácsonykor.

2. Nagy utcaszínház mellett soha ennyi kis utcaszínház nem bukkant még fel a Szigeten, mint idén. Lesz, ami megijeszt, de többnyire megnevettet, s ne csodálkozzunk, ha egy kukás mellettünk hirtelen egy tenoráriába kezd.

Még színesebb - mire számítsunk idén a Szigeten?


3.
Idén strandolhatunk is, a Duna partján a folyó valaha volt legmenőbb strandját is kialakítják egy több mint félhektáros területen, ezer köbméter homokkal leterítve.
4. A Sziget Fesztiválköztársaság minden napja nemzeti ünnep, ahol naponta egy-egy össznépi akció teszi látványosan ünnepivé a helyiek életét. Lesz olyan nap, amikor tízezer, gázzal töltött luftballon repül egyszerre a magasba, másik napon tízezer szélforgó pörög majd egyszerre a Fesztiválköztársaság lakosainak kezében, ünnepelve az önfeledt együttlétet.

Még színesebb - mire számítsunk idén a Szigeten?

5. Találkozhatunk lépten-nyomon felbukkanó installációkkal szobrokról, ismert művészek és lelkes amatőrök látványos, színes és monumentális alkotásairól.
6. Az idén is lenyűgöző látványosságot ígér az az este is, amikor ezernyi 1,1 méter átmérőjű strandlabda gördül majd végig a tömegen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top