Szabadidő

Hétvégi programok: Barokk esküvő, és persze Sziget

Persze a Szigeten is vár egy csomó jó dolog, de ha mégsem odamennél, ajánlunk néhány programot hétvégére.

Hétvégi programok: Barokk Esküvő és persze Sziget Szegedi Szabadtéri Játékok

Évtizedek óta nem játszották magyar színpadon Gershwin különleges darabját, most pénteken és szombaton Szegeden a Porgy és Bess kerül színpadra egy New York-i társulat előadásában. A charlestoni kikötő egyik utcájában, a Catfish Row-n él egy nyomorék koldus, Porgy, aki szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, majd befogadja a gyilkos barátnőjét, a gyönyörű Besst. Boldogságuk akkor lesz teljes, amikor magukhoz vesznek egy gyermeket, akit a hurrikán tesz árvává. Az opera-, jazz- és gospelrajongóknak kihagyhatatlan.

Hol? Szeged
Mikor? Augusztus 9–10.
Mennyi? 2900–7700 forint

Hétvégi programok: Barokk Esküvő és persze Sziget Baba-mama holmik börzéje

Tele a padlás vagy a szekrény felesleges gyerekholmikkal, amelyek egyébként még szinte újak? Menj el a Kondor Béla Közösségi Házba szombaton, és bérelj asztalt, vagy vidd a sajátodat! Persze ha vásárolni szeretnél is jól járhatsz: használt gyerekholmikat – ruhákat, cipőket – vadászhatsz jó pénzért. A helypénz, ha nincs saját asztalod, 1500 forint.

Hol? Budapest
Mikor? Augusztus 10.
Mennyi? Nincs belépő

Hétvégi programok: Barokk Esküvő és persze Sziget Barokk esküvő

Az ország romantikusai Győrben gyűlnek össze a hétvégére: most lesz a már hagyományos barokk esküvő. Egy szerencsés párt adnak össze barokk hagyományoknak megfelelően – hintóval, ruhával, zenével, felvonulással. A móringlevél – a házassági szerződés – felolvasása után a menyasszony fejéről a vőfély karddal veszi le a virágkoszorút, a koszorúslányok ráadják a főkötőt, majd fáklyás táncosok üdvözlik az ifjú párt.

Hol? Győr
Mikor? Augusztus 9-11.
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős programok

Hétvégi programok: Barokk Esküvő és persze Sziget Sziget, 2013

Közben pedig nagy erőkkel dübörög a Sziget: rengetegen vannak, strandolni is lehet idén először. Persze koncert koncert hátán, de inkább valami mást ajánlanánk. Ha már kint vagytok, ne hagyjátok ki a nagy utcaszínházat. A német Titanick társulat teljesen őrült járgányokkal, maguk után tűzcsóvát húzva száguldanak a Szigeten éjszakánként. Persze ne csak miattuk menjetek ki, böngésszétek a műsorfüzetet!

Hol? Budapest
Mikor? Augusztus 5–11.
Mennyi? Napijegy: 14 ezer forint

Hétvégi programok: Barokk Esküvő és persze Sziget Zalakarosi Bornapok

Napközben lehet strandolni és vízi ágyúháborút indítani a Vízipók várában, este pedig a felnőttek is kirúghatnak a hámból. Addigra már kicsit hűvösebb lesz, lehet kóstolgatni. A borlovagok felvonulása után megválasztják a város borát és egyik este Rúzsa Magdi ad másfél órás koncertet, a másikon pedig Mystery Gang szórakoztatja a barnára sült nyaralókat.

Hol? Zalakaros
Mikor? Augusztus 8–11.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top