Szabadidő

Vasárnapi programok: Hungarikum Fesztivál és Csalóka Péter

Aki a Sziget utolsó napjára tartogatta magát, most beleszagolhat a hippiköztársaság levegőjébe. Aztán lehet még mudit simogatni Szegeden vagy a Városmajor árnyas fái alatt bábjátékot nézni. Ne ülj otthon ezen a vasárnapon, délutánra már mindenhol kisüt a nap!

Vasárnapi programok: Hungarikum Fesztivál és Csalóka PéterHungarikum Fesztivál

Mi a szerkesztőségben imádjuk a hungarikumokat a matyóhímzéstől Tokajig. Az utolsó napra – vasárnapra – még éppen odaérhettek Szegedre a hungarikumok fesztiváljára. Ha épp külföldi barátok vannak nálatok, feltétlenül vigyétek el őket! Az ország első cigányétterme megmutatja, mit tud az asztalra tenni, és matyó menyecskék töltik a magyar bort a kézműves poharakba. Az evés-iváson túl vasárnap még pulit, pumit vagy mudit is simogathatsz a magyar kutyafajták bemutatója után.

Hol? Szeged
Mikor? Augusztus 9–11.
Mennyi? Ingyenes

Vasárnapi programok: Hungarikum Fesztivál és Csalóka PéterCsalóka Péter

Csalóka Péter nem csalóka, inkább furfangos és jószívű. A Városmajori Szabadtéri Színpadon kel életre a Ludas Matyira hasonlító mese. A Városmajor árnyas fái alatt rengetegen elférnek, kicsit időutazás: a vattacukor és a lufis épp úgy ott van, mint több évtizeddel ezelőtt. De a lényeg, hogy amíg az anyukák főzik az ebédet (vagy az apukák), addig a párjuk elmehet a gyerekkel erre a kedves kis mesejátékra. Ne aggódjatok, a végére Csalóka Péter igazságot tesz!

Hol? Budapest
Mikor? Augusztus 11.
Mennyi? 1200 forint

Vasárnapi programok: Hungarikum Fesztivál és Csalóka PéterSziget, 2013

Tudjuk, megint a Szigettel jövünk, de hát annyi minden történik odakinn, hogy muszáj. Vasárnap az utolsó nap lesz, úgyhogy mindent bele! Arra gondoltunk, hogy mivel vasárnap általában nem kell dolgoznunk, jó lehet egy teljes napot kint tölteni a Szigeten. Bemész reggel, amikor mindenki fáradtan kószál kifelé, és rögtön beveted magad a Dunába, mert most végre kialakítottak egy jó kis strandot. Persze szigorúan hippifürdőruhában, mert idén a hippikorszakot idézik meg a Szigeten. Aztán megebédelsz, felszállsz az óriáskerékre vagy fordítva. Utána kezdődnek is a délutáni koncertek, és mire megérkezik tömeg, te már kifesztiváloztad magad.

Hol? Budapest
Mikor? Augusztus 5–12.
Mennyi? Napijegy: 14 000 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top