Szabadidő

A legjobb programok a hosszú hétvégére

Még nem tudod mit csinálj a négynapos hosszú hétvégén? Mi adunk pár tippet, válogass kedvedre!

A legjobb programok a hosszúhétvégéreDebreceni Virágkarnevál

44. alkalommal rendezik meg Debrecen legnagyobb rendezvényét, a Virágkarnevált, ami minden évben óriási tömegeket vonz. A programsorozat augusztus 20-a köré szerveződik, és a látogatók nem csak a virágokból készült gyönyörű kompozíciókon ámuldozhatnak. A virágkocsik felvonulása mellett szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok és tűzijáték is várják az érdeklődőket.


Hol?
Debrecen
Mikor?
Augusztus 15–20.
Mennyi?
Vannak ingyenes és belépős programok

A legjobb programok a hosszúhétvégéreEgyütt az Ország – Augusztus 20.

Az ünnepet a 9:00-kor kezdődő zászlófelvonás és ünnepélyes tisztavatás nyitja meg a Kossuth téren. Ezt követően egész napos családi programok, koncertek, gasztrosétány, tortaavató ünnepség, népművészeti előadások várják az érdeklődőket. 17:00-kor kezdődik az ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet, 21:00-kor pedig a Duna-parton a tűzijáték.

Hol? Budapest
Mikor?
Augusztus 20.
Mennyi?
Ingyenes

A legjobb programok a hosszúhétvégéreMesterségek ünnepe

27. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol közel 800 részt vevő mester várja a látogatókat portékáival. Ahogy minden évben, az idén is lesz egy fő téma, mégpedig a gyapjú, amelynek minden feldolgozási fortélyát, formáját bemutatják majd a mesterek. Évről évre más-más ország vendégeskedik a fesztiválon, idén Kirgizisztán népművészei tisztelik meg jelenlétükkel a Mesterségek Ünnepét.

Hol? Budapest
Mikor?
Augusztus 17–20.
Mennyi?
4 napos belépőjegy: 5000 forint

A legjobb programok a hosszúhétvégéreMórikum Kultúr-Fröccs Fesztivál

A gyönyörű Lamberg-kastélyban rendezik meg a Mórikum fesztivált, ahol a móri kultúra színfoltjaival találkozhatnak a vendégek. Az eseményt színházi, táncszínházi események gazdagítják. A borvidék borászai kitelepülnek és fröccsel kényeztetik a nyári melegben a nívós kulturális programok közben megszomjazó borbarátokat. Az eseményt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a Magyarock előadása teszi még színesebbé.


Hol?
Mór
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
Ingyenes

A legjobb programok a hosszúhétvégéreNyári Fesztivál – Szent István Napok

A Szent István Napok a város és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai eseménye évről évre, tízezreket vonz a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és a határokon túlról is. Óriási szabadtéri koncertek mellett színes programsorozat is várja a látogatókat két színpadon. Az egész napos koncertek, kiállítások, családi programok mellett kétévente rendezik meg a Fúvószene napját, ami idén augusztus 18-án lesz a fesztivál keretein belül.

Hol? Mosonmagyaróvár
Mikor?
Augusztus 17–20.
Mennyi?
Ingyenes, a nagyszínpadi előadásokhoz az ülőhely 1000 forint

A legjobb programok a hosszúhétvégéreSzent István-nap

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szervezésében augusztus 20-án egész nap kulturális és folklórprogramok, vásárosok várják a látogatókat. Népszerű előadóművészek szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat, lesz kirakodóvásár, népzene, néptánc, bábelőadások és játszóház is.

Hol? Ópusztaszer
Mikor?
Augusztus 20.
Mennyi?
Ingyenes

A legjobb programok a hosszúhétvégéreVI. Rózsakő Fesztivál

Hatodik alkalommal rendezik meg Badacsonyban a Rózsakő Fesztivált a „Hegy, víz, bor és szerelem” jegyében. A legenda szerint azok a párok, akik ráülnek a rózsakőre, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Koncertek, bortúra nosztalgia-terepjáróval, városnéző kisvonat, régiójáró busz várja az érdeklődőket.

Hol? Badacsonytomaj
Mikor?
Augusztus 16–20.
Mennyi?
Nincs belépő

A legjobb programok a hosszúhétvégérePezsgős tűzijáték az egri várban

A program egy különleges tárlatvezetéssel kezdődik: fáklyás vezetés keretében tekinthetik meg a kazamatát az érdeklődök. A látogatókat a Setét-kapuban Bornemissza Gergely tüzes kerekének rekonstruált mása fogadja, amely hang- és füstelemekkel idézi egykori működését. A földszinti ágyúteremben a Zay Ferenc várkapitány által 1550-ben öntött ágyú másolata sül el. A résztvevők barátaikkal egy pohár pezsgővel nézhetik meg az augusztus 20-i tűzijátékot az egri várból.

Hol? Eger
Mikor?
Augusztus 20.
Mennyi?
2000–2500 forint

A legjobb programok a hosszúhétvégéreDéli Kapu Fesztivál

A nagyszabású folklórfesztiválon a régió legkiemelkedőbb nemzetközi és hazai néptánccsoportjai mutatják be tánckultúrájukat. A látogatók igazi fesztiválhangulatra számíthatnak, hiszen a folklórelőadások mellett dzsessz- és blueskoncertekkel, táncházakkal, gasztronómiai ínyencségekkel, borutcával, gyermekprogramokkal és vásárral is várják az érdeklődőket.

A fesztivál zárónapján, augusztus 20-án tartják a  Magyarok Kenyere Ünnepét, ahol a búza, az aratás és az új kenyér adta örömöt és hagyományokat ünnepelhetik. Az eseményen megőrölt búzából készült kenyér elfogyasztása az összetartozás jelképe.

Hol? Pécs
Mikor?
Augusztus 16–20.
Mennyi?
Nincs belépő

A legjobb programok a hosszúhétvégéreNagyon Balaton

A teljes Balaton Régiót érintő ünnepi programsorozat keretében három nap alatt rengeteg helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi és gyermekprogramok augusztus 18–20. között.

A programsorozat kiemelt helyszínei és programjai:

  • LGT Fesztivál

Az év eleji négy, telt házas Aréna-koncert után nyáron ismét láthatjuk Presseréket. „Egész napra gondoskodunk zenéről, fellépőkről, hogy az egész család jól meglegyen. Lesz bohóc (ha nem más, akkor a Somló), lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny…” – mesélt a tervekről és az előkészületekről Presser Gábor.

Hol? Alsóörs
Mikor?
Augusztus 18.
Mennyi?
8500 – 19 900 forint

  • B my LAKE

Balatonvilágoson, közvetlenül a Balaton partján rendezik meg az elektronikus zenei fesztivált, a B my LAKE-et. Az esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönségréteget is elérjék, amelyik nem a mainstream fellépőkre kíváncsi, és akik számára a természetes környezet is fontos. A Club Aliga területén lépnek majd fel az elektronikus zene legendái, meghatározó előadói.

Hol? Balatonvilágos
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
9990 – 19 900 forint

  • STRAND. Nagyon zene fesztivál

A háromnapos fesztiválhoz névadóként csatlakozott a Petőfi Rádió, ezért a programban a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák szinte kivétel nélkül felvonulnak a zamárdi szabad strandon. A nemzetközi színtérről többek között jelen lesz a Pendulum, a Fall Out Boy és Yonderboi is.

Hol? Zamárdi
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
6500 – 11 990 forint

  • Nagy Csobbanás – családi strandfesztivál

Augusztus 18-tól családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot Zánkán. A háromnapos, ingyenesen látogatható fesztiválon szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást.

Hol? Zánka
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
Ingyenes

  • VeszprémFolk

Az utcazenészek után a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep Veszprémben augusztus 19–20 között. A szervezők fontosnak tartják, hogy a legismertebbek mellett az újabb nemzedék tehetséges képviselői, színvonalas produkciót nyújtó előadói is jelen legyenek az eseményen. Csak néhány név a fellépők közül: Kaláka, Palya Bea, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások.

Hol? Veszprém
Mikor?
Augusztus 19–20.
Mennyi?
Ingyenes

  • Balatonfüredi Borhetek

A Nagyon Balaton programsorozat része a Balaton Régió egyik legszínvonalasabb és legnagyobb hagyományú borfesztiválja, a Füredi Borhetek is. A fesztiválon fellép többek között Lajkó Félix és zenekara, Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor is.

Hol? Balatonfüred
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
Nincs belépő

  • ARTplacc kortárs művészeti fesztivál

Az ARTplacc fesztivál idén harmadszor hozza össze Tihanyban a hazai és a nemzetközi kortárs képzőművészeti galériákat. Az összművészeti fesztivál a fővárosban megszokott kulturális programok színvonalát idézi fel a Balaton partján, abban azonban eltér hasonló rendezvényektől, hogy itt a megismerésre, kölcsönösségre és az elmélyülésre helyezik a hangsúlyt. A fesztivál zenei programjain  fiatal, feltörekvő előadók lépnek fel.

Hol? Tihany
Mikor?
Augusztus 10–20.
Mennyi?
Ingyenes, illetve a rendezvényt támogató szalag 1500 forintba kerül

  • Tour de Strand – az első balatoni „átvízibiciklizés”

A Nagyon Balaton talán egyik legizgalmasabb programpontja az augusztus 18-ai Tour de Strand, az első balatoni vízibicikli-verseny Tihany és Szántód között. A szervezők célja, hogy felébresszék a vízibicikli generációkat összekötő emlékét. A Tour de Strand a vízibiciklizés élményét a versengés izgalmával és zenei programokkal ötvözi. A mezőny előreláthatólag két-, három- és négyfős csapatokból fog állni, közel ötven hajóval a vízen.

Hol? Tihany
Mikor?
Augusztus 18.
Mennyi?
Ingyenes

A legjobb programok a hosszúhétvégéreBalaton Bike Fest

Változatos programok várják az utolsó nyári hétvégén azokat, akik ellátogatnak a balatonfüredi Balaton Bike Festre. A látogatókat 10 versenyszámmal várják a szervezők, melyek között található rövid és középtávú túra, országúti maraton és extrém versenyszámok is. A különleges, extrém küzdelmeknek Magyarország első bringaparkja, a Balatonfüred Bikepark ad otthont, ahol a nézők fantasztikus trükköket és hajmeresztő ugrásokat láthatnak az amatőr és profi versenyzőktől.

Hol? Balatonfüred
Mikor?
Augusztus 23–25.
Mennyi?
2000–6500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top