Szabadidő

Budapesten koncertezik napjaink egyik legjobb blues-rock gitárosa

Szeretnél egy nem mindennapi élmény részese lenni? Itt a remek lehetőség!

Joe Bonamassa-koncert

Budapesten koncertezik napjaink egyik legjobb blues-rock gitárosaJoe Bonamassa október 1-jén Budapesten lép fel. A gitáros még csak 36 éves, de az elmúlt évek egyik legkeresettebb gitárosa. Nem csoda, hiszen alig 12 évesen már B. B. King előtt játszott, 2009-ben pedig saját koncertje töltötte meg Nagy-Britannia legrangosabb hangversenytermét, a Royal Albert Hallt. Tavaly az Egyesült Államok két gitárosmagazinja, a Guitar Player és a Guitar World olvasói is megválasztották a világ legjobb bluesgitárosának.
A művész az idei évben sem tétlenkedett, többek között egy exkluzív akusztikus turnén rögzített koncertfelvételt Bécsben, szerepelt egy könnyed dzsessz-funk zenekar debütáló lemezén, valamint egy újabb közös albumot is kiadott a soul-blues amerikai királynőjével, Beth Harttal. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik legnagyobb gitárgyártó, Gibson Joe Bonamassa Les Paul Standard néven gyártott le egy 400 darabos sorozatot, amely Joe első számú gitárjának jellemzői alapján készült.
Tény, napjaink legjobb blues-rock gitárosát hallgathatjuk meg október 1-jén, aki nem akárkivel ad koncertet. A hírek szerint ugyanis nemrég Derek Sherinian, a Dream Theater és Alice Cooper egykori billentyűse is csatlakozott a Joe Bonamassát kísérő zenekarhoz.
A tervek szerint Bonamassa a legismertebb albumairól is játszik dalokat, így a Sloe Gin, a Dust Bowl, a Black Rock, a The Ballad of John Henry és Driving Towards The Daylight egy-egy tétele is előkerülhet. A műsort akusztikus hangszerelésű részek is tarkítják, Bonamassa és Sherinian mellett Carmine Rojas basszusgitáros és Tal Bergman dobos előadásában.

Hol? Budapest
Mikor? Október 1.
Mennyi? 7900–16 900 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top