Szabadidő

Mit nézzünk a héten a tévében?

Mit nézzünk a tévében? – sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint 100 tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője mostantól minden hétfőn megpróbál "rendet vágni" a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő "pakkot" állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!
Mit nézzünk ma a tévében? – a Cafeblogon!

Hétfővel (szeptember 23.) kezdődik a hét, amit a televízió hőskorában megúsztam volna, hiszen akkor még adásszünet volt. Nagyjából pont erre az időre datálható A tizedes és a többiek (Duna World, 19.55) című filmklasszikus keletkezése – én azt hiszem, nem láttam filmet többször, mint ezt, de bármikor repetázom belőle. Utána, egy kis körkapcsolásnyi szusszanást követően újranézhetjük Az angol beteget (Story4, 22.05) is, de inkább A kiadatás (Viasat3, 23.30) című, aktuális politikai thrillert ajánlanám, amely egy igen erős, valóságszagú filmdráma a szeptember 11-e utáni, meglehetősen paranoid amerikai közállapotokról. Sok jó színész, mellékszerepben például Meryl Streep. Amúgy a szokásos hétfői sorozatok…

Mit nézzünk a héten a tévében?Kedd (szeptember 24.). A Hair (Film Mánia, 21.00) is az a film, amit bármikor, bármennyiszer megnézek, mert legyen végre béke már, azonban ma én a Mentalistát nézem (RTL Klub, 21.35), mert csak. A megrögzött összeesküvéselmélet-gyártók, üldözési mániájukat túlfejlett önvédelmi mechanizmusnak palástolók és általában az egyszerű agyasoknak-agyalóknak egyik kedvenc filmje Pillangóhatás (FEM3, 21.10). Ha egy pillangó meglebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában – minden összefügg mindennel, mindennek oka van. Ezt a problematikát járja körül ez az agyalós, „mindfucking” thriller. Érdemes megnézni, hiszen még Ashton Kutcher sem tudta elrontani.

Szerdán (szeptember 25.) két összetört szívű szinglit (Kate Winslett és Cameron Diaz) követhetünk egy Holiday-re (Viasat3, 21.25), mígnem feltűnik Jude Law – Nancy Meyers „nagyon csajos” romkomjában. Vagy leruccanhatunk a metróba, Antall Nimród ma már konkrét kultusz tárgyát képező, egész estés „BKV-reklámjában”, a Kontrollban (Film Mánia, 21.00). Csányi, Mucsi, Badár, Nagy Zsolt, Pindroch és még sokan mások. A Felhőatlasz (HBO, 21.00) afféle scifi-fantasy. Nagyobb szoft-filozófiai katyvasz, mint a Mátrix volt anno. Séróból műmájer blöff, kaotikus, modoros, ám egyben bűbájos giccs, a szó jó és rossz értelmében. Nehezen szerettem meg, de aztán imádtam, néha viszont a fenébe kívántam, sőt egyszer bele is bóbiskoltam. Ilyen.

Csütörtökön (szeptember 26.) Hemingway és Martha Gellhorn szerelmének történetével (HBO2, 19.30) kezdünk, Nicole Kidman és Clive Owen értő tolmácsolásában, majd egy mára már kissé poros, de azért még izgalmas thrillerben keressük meg Harrison Forddal A kis szemtanút (FEM3, 21.10), a titokzatos amish szekta köreiben. Nehéz időkkel (film+, 23.10), egy kutya kemény, brutális, ám messze nem tartalmatlan, emellett erős és igazságos filmmel zárjuk a napot, mely az ún. Öböl-szindróma témájában mondja meg a tutit. Főszerepben egy igazi mai színészikon: Christian Bale.

Péntek (szeptember 27.) hagyományosan a halálnap tévézés szempontjából, hiszen ilyenkor megy mulatni a munkásosztály, amely így értelemszerűen nem néz tévét. Tehát nincs nézettség – nincs bevétel, elég tehát a töltelék. Ennek megfelelően nem is találtam mára semmi említésre méltó filmet, kivéve Luc Besson fantasztikus, legendás, kultikus alkotását, A nagy kékséget (film+, 22.50), amit viszont melegen ajánlanék mindenkinek.

Mit nézzünk a héten a tévében?

 

Szombaton (szeptember 28.) valószínűleg mindenki az X-Faktort nézi. Gondoljunk azonban a kósza kisebbségre, akik választhatják a kétnapos sztárocskák helyett Hitchcock és Tippi Hedren (HBO2, 20.30) történetét, amely filmtörténeti pillanatot mesél el. A show-műsor után jön az Eredet (RTL Klub, 21.20), egy igen fantasztikus, álmokban játszódó, bonyolult történet – én nem szerettem, de sokan rajonganak érte. No meg, Leonardo DiCaprióért… A már késő éjszakába nyúló Órák (Story4, 23.00) három nő (Nicole Kidman, Julianne Moore és Meryl Streep) romantikus és regényes története: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik pedig átéli.

Vasárnap (szeptember 29.) Eldorado (Duna, 21.40), Bereményi Géza remekműve, mely, ha Amerikában készült volna, egy zsák Oscart nyert volna. Nem kevésbé gyengébb film azonban A felolvasó (FEM3, 21.00). Anyukám már sokszor látta, olvasta is; remélem más is, viszont lehet repetázni is az analfabéta náci nő erotikus olvasmányélményeiből. Kate Winslet nem véletlenül kapott az itt nyújtott alakítására egy kisebb vitrinnyi csillogó fityfenét. Választhatjuk azonban egész estére a TV2-t is, hiszen mind a Charlie Wilson háborúja (TV2, 21.50) Julia Robertsszel, Tom Hanksszel és Philip Seymour Hoffmannal, mind A hercegnő (TV2, 23.50), Keira Kinghtley-val, Ralph Fiennesszel és Charlotte Ramplinggal igen jó kis film. Az előbbi egy igen maró politikai szatíra, míg a másik egy érdekes, kosztümös történelmi dráma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top