Szabadidő

Legjobb tévéműsorok erre a hétre

Krimik és akciófilmek fogják uralni ezen a hétvégét, a képernyőt, de azért néhány igazán klasszikus filmmel is találkozhatunk. Például a Keresztapa második részével, és A tanúval. Tovább is van, íme a lista!

Mit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője mostantól minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!


Legjobb tévéműsorok erre a hétreHétfőn például – ha netán túl melegünk lenne – vacoghatunk egy Pánikszobában (FEM3, 21.10) Jodie Fosterrel és a gyermek Kristen Stewarttal, miközben odakint rablók rámolják ki éppen a lakást. Egy erősen közepes zsarufilm az alternatíva, melyben Az éjszaka urai (film+, 21.00) Mark Wahlberg és Joaquin Phoenix. Éppen egy órával később (Story4, 22.10) kezd A hegylakó első, klasszikus része, melynek a végén csak egy maradhat és különben is, ki akar örökké élni? A Szirmok, virágok, koszorúk (Duna World, 21.15) a ’48-as szabadságharc, a világosi fegyverletétel utáni zavart lelkiállapot míves drámája, könnyen érthető áthallásokkal az ’56 utáni időkre; ez a film készítésének idején, 1984-ben még nagy merészség volt.

Legjobb tévéműsorok erre a hétreKedden Sophia Loren múlt héten megkezdett életrajzi filmjének második, befejező részét nézzük. A Tükreim (Duna, 21.40) szép, méltóságteljes és elegáns: pont olyan, mint főszereplője. Az eleganciáról szól Coco Chanel életműve is, valamint az életéről készült film (Story4, 21.10), melyben Audrey Tautou alakítja a legendás divattervezőt. A Men In Blackben ezúttal harmadszor (HBO2, 20.15) tisztítják meg a Földet az undorító, nyálkás, de főleg gonosz földönkívüliektől.

Szerdára két film: A panamai szabó (FEM3, 21.10) a klasszikus kémregények nagy mesterének, John Le Carrénak egyik filmadaptációja John Boormantól, Pierce Brosnannal, Geoffrey Rush-sal és Jamie Lee Curtisszel a főbb szerepekben. Karibi fíling, lazaság és könnyű koktélok, valamint némi humor egy könnyed, szórakoztató kém-krimiben. A Kvartet (HBO, 21.30) alapjául szolgáló színdarab a Belvárosi Színház műsorán is fut A nagy négyes címmel, ezt a filmváltozatot Dustin Hoffman rendezte: elbűvölő jutalomjáték egy nyugdíjas színészotthonban.

Legjobb tévéműsorok erre a hétreCsütörtökön újranézhetjük A tanút (Duna, 21.15), amelyből még az is idéz, aki sosem látta, hiszen az élet ma sem habos torta, ugye. A legendás magyar filmszatírának gyenge alternatívát állít A képlet (RTL Klub, 21.35) című scifi, melyben ezúttal Nicolas Cage menti meg a világot. Késő este egy német hátizsákos turista megrendítő szerelmi kalandjait követhetjük az egzotikus Kambodzsában, ahol minden Ugyanaz, de mégis más (FEM3, 23.05), mint otthon.

 Részletes tévéműsor a hét mindennapjára információkkal, érdekességekkel a NLCafén!


Pénteken
a mazochisták a holland-magyar focimeccset nézik, a maradék pedig választhatja a tragikusan korán elhunyt Heath Ledgert egy Lovagregényben (AXN, 21.00) vagy a tragikusan remek Al Pacinót 88 percben (Story4, 22.10). Az első egy vicces, szórakoztató lándzsás-kardozós-szerelmes kalandfilm, a másik pedig egy feszült thriller.

Legjobb tévéműsorok erre a hétreA szombat estére ismét rátelepszik az X-faktor, és viszi magával a főműsoridő nézőinek túlnyomó többségét. Választási lehetőség alig van. Persze azért elgondolkozhatunk Catherine Zeta-Joneson, illetve a főztjén, Ízlések és pofonok (Viasat3, 18.50). Könnyed, kímélő gasztro-romkom. Semmivel nem súlyosabb alkotás ennél az amúgy igen sokszor vetített Beépített szépség (Cool, 21.15), egy krimikomédia a viccesen trampli Sandra Bullockkal. Késő estére bedurvulunk, hiszen A sólyom végveszélyben (tv2, 22.05) egy bő két és fél órás háborús vérfürdő, Ridley Scott tolmácsolásában.

Vasárnap este egy órára még egy kis körömrágás, vajon kit rúgnak ki a mentorok a házból, de ezzel ismét elúszik a főműsoridő java. Utána néhány komolyabb film, már csak az egészséges szellemi egyensúlyhelyzet miatt: Húsz órát tölt egy fiatal riporter egy kicsiny, isten háta mögötti faluban, de ennyi elég arra, hogy megismerjük általa a falu (és a magyarság) közelmúltjának minden nyomorúságát Fábri Zoltán 1965-ös remekműve (Duna, 21.15) a magyar film egyik nemzetközileg elismert csúcspontja. Legjobb tévéműsorok erre a hétreA bűn színe (tv2, 22.15) című drámában egy ismeretlen férfi rabolja el Julianne Moore autóját, benne a nő négyéves kisfiával. Az ügyben Samuel L. Jackson, a tapasztalt zsaru forgatja fel a várost, de maga sem hiszi el, hogy igaz, ami kiderül… A film látszólag krimi, valójában azonban dráma. Akkor itt van a Keresztapa 2. (FEM3, 21.25) – 6 Oscar-díj, de a legfontosabbak! Hasonló méretű, de jóval kevésbé erőszakos film az Indokína (Story4, 22.10), mely egy magányos francia nő (Catherine Deneuve) romantikus drámája a gyarmati Indokína (a mai Vietnam és Kambodzsa) misztikus, rejtélyes, izgalmas, egzotikus világában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top