Szabadidő

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinek

Míves irodalmi adaptációk, komoly, igazi drámák, némi kaland, több humor és romantika az eheti tévéajánlóban!

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekHétfőn először Robert Pattinson tetszeleg Bel Amiként (HBO, 20.15), a lépteit izgatott kuncogással kísérő népes és neves hölgykoszorú teljes figyelmétől övezve. A míves irodalmi alapanyagból (Guy de Maupassant) készült film nagy része Magyarországon forgott. Két korosabb, ám talán férfiasabb belami, Sylvester Stallone és Kurt Russell hódít a kissé ódivatú, de még mindig vicces Tango és Cash (Cool, 21.30) című zsaruvígjátékban. Az este legérdekesebb ajánlata azonban a Királyok útja (Duna, 21.35) című izlandi komédia: aki látott már izlandi filmet, az tudja miért, aki még nem, az majd most tudja meg. Groteszk, néha már az abszurdba hajló, vérbő és kíméletlenül őszinte önportré ez a film Izlandról és az izlandiakról, egy német turista szemüvegén át. Késő este pedig indul a Tudorok (RTL Klub, 23.40) harmadik évada, az idén Budapestet megjárt Jonathan Rhys-Meyers főszereplésével.

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekKeddi első ajánlatom Adam Sandler nevéhez fűződik, annak ellenére, hogy Sandler humora rendszerint alámegy a közízlésnek. A Ki nevet a végén (tv2, 21.35) is komédia, ám véletlenül (illetve, a rendező Judd Apatow határozottságának köszönhetően) egészen szórakoztató, és nem is teljesen agyament film lett. Sandler egy halálos beteg stand up-komikust alakít a filmben, aki élete végén elhatározza, hogy jó ember lesz… Nabokov Lolitája hajdan tiltott könyv volt a középkorú irodalomtanár-gyereklány románc elbeszélése miatt, ma már azonban „csak” klasszikus. A ma esti (Duna, 22.00) filmváltozatban Jeremy Irons nem tud ellenállni Lolitának. Biztonsági ajánlat a Szerelem a Fehér Házban (Story4, 21.10), sokadszorra.

 Részletes tévéműsor a hét mindennapjára információkkal, érdekességekkel a NLCafén!

A szerdai soványka estén alig van más választásunk, mint beülni egy fodrászüzletbe. Szerencsére a Mosás, vágás, ámításban (Duna, 21.40) a leküzdhetetlen világjobbító vágyáról ismert Audrey Tautou csattogtatja ollóit, a helyszín pedig egy idilli dél-francia kisváros. Habkönnyű, szórakoztató kis semmiség a film, nem fogunk tőle rosszul aludni. Akik viszont vágynak pici izgalomra is, azok választhatják a fotómemóriával megáldott-megvert dögös vörös rendőrnő kalandjait a Felejthetetlen (AXN, 21.00) című krimisorozat vadonatúj második évadának első részében.

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekCsütörtökre két film, ugyanabban a kezdési időpontban. A Millió dolláros bébit (Story4, 21.10) nyilván láttuk már sokan, emlékszünk, Hilary Swankből Clint Eastwood és Morgan Freeman faragna bokszbajnokot; ezért inkább ma az Újra a régi (FEM3, 21.10) című angol vígjátékot választjuk, mely tulajdonképpen az Omega hajdani Trombitás Frédijének filmváltozata, még ha „ő” erről nem is tud. Pocakosodó, korosodó hajdani rockzenészek állnak össze, nem kis nehézségeket leküzdve egy utolsó koncertre ebben a kedves, szeretetreméltó embermesében.

A péntek estét Bridget Jones naplója (Film Mánia, 21.00) helyett ezúttal akár egy régi, legendás filmmel, a Top Secrettel (SuperTv2, 22.00) is tölthetjük, amit nem láttunk már a hangalámondásos kalóz VHS-ek hőskora óta. Vagy. Könnyed, piszlicsáré bakfisfilmnek ígérkezik a Fiúk az életemből (FEM3, 21.10), meglepetésre azonban kifejezetten nézhetőnek bizonyulhat egyéb korosztályok számára is. Drew Barrymore egy írói ambíciókat dédelgető, ám vagány, komisz és bevállalós tinit alakít, aki egy nap világgá megy New Yorkba, ahol egy bulin megismerkedik egy sráccal, és a többi. 1965-öt írunk, bimbóznak a szeretetnyarak, hosszabbodnak a hajtincsek, egyre szabadabb a szabadosság – meddig tartanak még féken a családi kötelékek, illetve mi lehet a szerepe a családnak a forrongó hatvanas évek közepén?

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekSzombaton aztán teljes gőzzel nyomul az összes csatorna. Én az igen nagy és igen vegyes kínálatból három filmet emelnék ki: a Nem félünk a farkastól (Duna, 21.15) nagy klasszikus, többször láthattuk Albee drámáját magyar színpadokon is. Ma a film kerül adásba, Elizabeth Taylor és Richard Burton felejthetetlenül önazonos, legendás alakításában. Nem kis meglepetésre, a TV2 is nagyon belenyúl az estébe. Már a Bőrnyakúak (TV2, 21.35) sem könnyű film (ez az a Sam Mendes-film, amiben Fenyő Iván is kapott egy kisebb szerepet…). Egy Öböl-háborús traumát feldolgozó, erősen moralizáló, egyben igen hiteles háborús dráma ez; de hogy Lars von Trier igen botrányos Antikrisztusát (tv2, 23.55) is műsorra tűzik, az azért tényleg merész. Kőkemény, brutális önterápia a film, csakis komoly, érett felnőtteknek ajánlott!

A vasárnap esti, jóllakott össznépi zsibbadásban aztán maradjunk harmadszor is a Keresztapa (FEM3, 21.15) mellett. Vagy válasszuk Jane Campion Egy hölgy arcképe (Story4, 22.10) című drámáját, melyet Henry James ismert regénye alapján készített. A nagyívű, szerelmi sokszögek között játszódó, romantikus történet Nicole Kidman által alakított főalakja a szigorú erkölcsű viktoriánus korban testesíti meg az öntudatra ébredő, tudatos nő szimbolikus figuráját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top