Szabadidő

Megírják rabságuk történetét a “clevelandi rém” áldozatai

A három lány közül kettő úgy döntött, hogy papírra veti az egy évtizedes fogság alatt átélt borzalmakat.

Amanda Berry és Gina DeJesus – akiket, harmadik társukkal, Michelle Knighttal együtt egy évtizeden át szexrabszolgaként tartott fogva clevelandi házában Ariel Castro – egy Pulitzer-díjas újságíróval álltak össze. A fogságból idén májusban szabadult lányok elhatározták, hogy részletesen elmesélik az átélt borzalmakat, és ehhez a The Washington Post egyik riporterének, a clevelandi születésű Mary Jordannak a segítségét kérték. A készülő könyvet már most bestsellerként emlegetik, a kiadó nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A három fiatalt 2002-2004 között rabolta el a buszsofőrként dolgozó, Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro. A férfi – a két testvérével együtt – 10 éven keresztül rendszeresen verte, éheztette, és erőszakolta a lányokat. A „clevelandi rém”-ként emlegetett, 53 éves Castro szeptember elején öngyilkosságot követett el cellájában, az ohiói állami börtönben.

Amanda Berry és Gina DeJesus
Amanda Berry (b), Gina DeJesus (k) és Michelle Knight (j)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top