Szabadidő

Tizenegyedszer indul útjára a diósgyőri Mikulás-vonat

A szerelvény idén november 28-a és december 18-a között szállítja a gyerekeket a lillafüredi kisvasút miskolci, Dorottya utcai végállomásáról a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték részeseként a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekeknek találták ki. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton a gyermekeket minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják, akik az utazás alatt játékos formában felkészítik őket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden a mesebirodalom kapujánál a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezes szereplőkkel egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, „mesés” díszletek között.

A Mikulás birodalmában a gyermekek találkozhatnak Meseország lakóival, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpnépével, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fionával, a Szőke Herceggel és a cserfes Szamárral. A Mikulás-vonat programján az elmúlt 10 évben összesen 132 ezer fő vett részt, ebből 93 ezer volt a gyermek.

fotó: miskolc.hu
Fotó: miskolc.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top