Szabadidő

Vasárnapi programok: Bálna és Márton-nap

Ha nincs is olyan meleg, mint a múlt hét végén, azért még nem érdemes otthon ülni. Programok vasárnapra.

Szent Márton-nap

Vasárnapi programok: Bálna és Márton-napSok helyen lesz az országban előrehozott Márton-napi mulatság (Szent Márton napja november 11.), mi most a szentendrei skanzent ajánljuk vasárnapra. Tényleg nem kell bemutatni, de lesz minden, ami ilyenkor szokásos. Kézműves újborok a felnőtteknek, népi játékok, Szent Márton-életképek a gyerekeknek. A hatalmas területen egész nap el lehet lenni, de akár ebéd után vagy előtt 1-2 órára is érdemes beugrani. Lesz még Márton-napi vásár Szennán is, és kifejezetten Márton-napi gyerekprogramokkal készülnek a Katica tanyán Kaposvár mellett. Aki pedig maradna Budapesten, kóstoljon bele a Gellért Szállóban Raj Ráchel elképesztő lúdlábtorta-kreációiba.

Hol? Szentendrei Skanzen
Mikor? November 10., 9:00–18:00
Mennyi? 1700, 850 és 400 forint

Vasárnapi programok: Bálna és Márton-napNyit a Bálna

Ezen a hétvégén végre kinyitja kapuit az oly sokáig méltatlanul üresen állt Bálna, és vasárnap is  mindenféle koncertek, kiállítások várják a gyomrában a népeket. Vasárnap Szalóki Ági is énekel, lesz divatbemutató, táncház, akrobaták, szabadulós játék, gyerekeknek kézműveskedés és játszóház. A nyitóhétvégén megmutatják, hogy mire is lehet számítani a Bálnában. Majd nálunk is olvashattok az épületről és a benne nyíló különleges piacról.

Hol? Bálna Budapest, Budapest, Fővám tér 11–12.
Mikor? November 8–10., 10:00–22:00
Mennyi? Ingyenes

Vasárnapi programok: Bálna és Márton-napKézműves Magyar Ízek Vására

Nyakunkon a rossz idő, és nem lesz más választásunk, mint tavaszig enni. Kezdődnek a jobbnál jobb gasztronómiai fesztiválok (igaz, véget sem értek). Nem vagyunk nagy horgászok, talán ezért lepett meg bennünket, hogy Magyarországon kilencvenféle hal van. Meg is lehet kóstolni őket a vásáron, persze vadhúsokkal együtt. Egy csomó különleges dolgot lehet megízlelni: kökénybort, somlekvárt. Nem érdemes jóllakottan érkezni.

Hol? Budapest, Millenáris B épület
Mikor? November 8–10.
Mennyi? 1500 forint, de 12 év alatt ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top