Szabadidő

Akciók és thrillerek hete a tévében

Az izgalom, a thrillerek világa dominál a héten, romantikára inkább csak a hét elején számítsatok. Olykor meglepetésszerű nevetés is ránk törhet, a hétvége azonban borongós hangulatban zárul.
Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

Akciók és Thrillerek hete a tévébenHétfő. Szeress és táncolj életeken át bevetetlen ágyakba! Az izgalmasnak tűnő program valójában csupán három hétfő esti filmet takar, s hogy ne legyen semmi sem egyszerű, még fedésben is vannak egymással. A Szeress és táncolj (FEM3, 21.10) című romantikus drámában kiüresedett kapcsolatokban élő emberek élete nyer új értelmet a társastánc által. Az Életeken át (Viasat3, 21.25) ezzel szemben egy izgalmas, fordulatos pszicho-thriller, melyben Angelina Jolie alakítja az FBI egyik pszichológusát, akinek feladata a keresett bűnözők személyiségprofiljának megalkotása. Ezúttal azonban egy olyan sorozatgyilkossal áll szemben, aki azzal rejti magát, hogy áldozatai személyiségébe, életébe bújik bele. A Bevetetlen ágyak (Duna, 21.40) pedig egy friss, ropogós, fiatalos angol film a boldogságot kereső fiatalokról – én ez utóbbira szavaznék.

Kedden szintén három film veszi fel a versenyt kedvenc szemtelen Mentalistánkkal. A Mária szerelmeiben (MGM, 21.40) Nastassja Kinskit láthatjuk, ahogyan hiába epekedik a háború poklát megemészteni nem képes szerelméért. Andrej Koncsalovszkij első amerikai filmje annak idején szép siker volt a mozikban is. A háború tehet a Különleges Valentin-nap (Story4, 21.10) történetéről is, itt azonban az előző filmmel ellentétben, éppen okozója lesz egy szerelem szárba szökkenésének… Nincs viszont köze a háborúhoz Mike Leigh Még egy év (Duna, 21.30) című, igen szép drámájának, melyben az angol középosztálybeli nyugdíjasok gondtalan, ám magányos életébe enged betekintést.

Szerdán két történelmi személyiség küzd meg egymással. Szulejmán az RTL Klubon (21.35-től), míg Barbarossa Frigyes a Dunán (21.35-től) próbálja birodalmának határait átrajzolni. A nevető harmadik viszont egy teljességgel nevetséges, banális kis eszköz lehet: a mobiltelefon válik a Mobil (Viasat3, 21.25) című remek kis thriller fő elemévé.

Akciók és Thrillerek hete a tévébenA csütörtök estét tölthetjük például Harrison Forddal, ez esetben azonban kössük fel a futónacit, mert A szökevényben (RTL Klub, 21.35) nem lesz megállás. Választhatjuk Denzel Washingtont is, és együtt talán sikerül elkapni Clive Owent, aki éppen a tökéletes bankrablást akarja végrehajtani A belső ember (TV2, 21.30) című thrillerben. Igen bizarr humorú krimivígjáték Az eltakarítónő (Story4, 21.10), melyben a Downton Abbey csípős modorú öreg hölgye, Maggie Smith játssza a címszerepet. Garas Dezsőre is emlékezhetünk ezen este, sajátos módon azonban röhögéstől fuldokolva, hiszen aki a Legényanyát (Duna, 21.45) kibírja nevetés nélkül, azzal komoly baj lehet…

Pénteken egyrészt fejest ugorhatunk a tubába, hiszen Emir Kusturica nettó balkáni őrülete, a Macskajaj (Film Mánia, 21.00) erre tökéletesen alkalmas. Egy másfajta szórakozást jelenthet betekinteni Marie Antoinette (FEM3, 21.10) budoárjába, melyben Sofia Coppola is olyan élvezettel lubickolt. Különleges élményt ígér ez a habos-babos, könnyed, popos film, mely sajátos szemszögből mutatja be a gyűlölt francia királyné történetét. Utána, már igen későn, egy fura filmet nézhetünk meg egy fura fiúról. Hallam Foe (FEM3, 23.30) tanúja volt édesanyja öngyilkosságának, azóta mindenre és mindenkire gyanakszik, mindenkit megfigyel, és mindenkiről feljegyzést készít.

Akciók és Thrillerek hete a tévébenSzombaton a mára már szakadozó mozivászon legszívdöglesztőbb férfiszínészeiből néhány lesz segítségünkre abban, hogy elkerüljük az elkerülhetetlent. A Zsarutörténet (Duna, 21.00) igazi, régimódi krimi, melyben Alain Delon a zsaru és Jean-Louis Trintignant a gyilkos. Az utolsó erődben (TV2, 21.35) Robert Redford tesz igazságot, az általa alakított tábornok személyét és katonai karrierjét ért vádakkal kapcsolatban. Hogy Kevin Spacey mennyire jóképű, azt én nem tudom megítélni, de hogy rettenetesen jó színész, az egészen biztos. A késő esti Darrow (Story4, 23.10) című filmben egy nálunk kevéssé ismert amerikai szakszervezeti vezető kérlelhetetlen alakját rajzolja meg a tőle megszokott magabiztossággal.

Vasárnap esti első ajánlatom egy remek, kosztümös krimi, mely a 19. századi bécsi udvarban játszódik. Edward Norton alakítja A mágust (FEM3, 19.10), aki úgy elbűvöli a császári udvart, hogy Leopold főherceg menyasszonya heves szerelemre is lobban a sármos illuzionista személye iránt, ami viszont megengedhetetlen ezekben a körökben. Ritkán láthatjuk Julia Robertset akció-thrillerben. A Kettős játszmában (TV2, 20.00) egy CIA-ügynököt alakít, aki… később azért szerelmes lesz a konkurenciába. Az éjszakába viszont már Cormac McCarthy ködös, borongós, igen depresszív utópiája, Az út (m1, 22.45) vezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top