Szabadidő

Vállfa a tortán – Shopping Királynők kritika

Új készséget tesztel a Fem3 és a TV2 valóságshow-ja, a Shopping Királynők. Megtudtuk már a tévé előtt ülve, melyik celeb milyen vendéglátó, ki tud megenni egy hernyót az argentin dzsungelben, de hogy mit csinálhat egy híres nő, ha ruhát kell vennie egy plázában, arról fogalmunk sem volt. Egészen mostanáig.

Mit csinálhatunk három óra alatt?

Vállfa a tortán - Shopping királynők kritikaNos, a híres nők, kísértetiesen hasonló módon a nem híres nőkhöz, hosszan válogatnak, próbálnak, keresgélnek, elhoznak, visszavisznek, bizonytalankodnak. Persze ez nem csak úgy cél nélkül történik. A celebnők asszonypróbáló feladatot kapnak. Mondjuk, mit öltenének magukra, ha a leendő anyósukhoz mennek első vizitbe? És hogy találnának megoldást egy ilyen súlyú problémára, ha a ruha, a cipő, a kiegészítők megvásárlására és a fodrászra mindössze 3 óra és szigorúan meghatározott mennyiségű pénz áll rendelkezésünkre? Csökött férfiagyammal azt kell gondolnom, 3 óra alatt az ember elautózik Bécsig, egy kényelmes ebédszünetet beiktatva, vagy mondjuk megnézi a Keresztapa 2-t, de egy nő számára 3 óra shoppingolás alatt fénysebességgel rohan az idő.

Amikor nő oszt nőt

Az egyik bevásárlóközpont által szponzorált Shopping Királynőkben azért szerencsére nem csak azt kell néznünk, hogy sztárnők és sztárnék megtöltik konfekcióáruval a papírtáskákat. Egy nő öltözködését, szépségét ugyanis senki nem tudja jobban bírálni, mint egy másik nő. A bevásárló realityben négy másik szókimondó amazon (celeb vagy civil) osztja ki a napi főhőst. Ám másnap a kritikusokból lesz a kritizált, tehát a mértéktelen alázás bizony könnyen visszaüthet.

A formátum kétségtelenül alkalmas a délutáni nőszórakoztatásra, de a könnyűipari catfight akár férfiakat is mulattathat. Ahogy minden valóságshow, ez is akkor működik a legjobban, amikor a szereplő is jó. Amikor Cinthya Dictator, Varga Viktor barátnője a legnagyobb természetességgel mondja el, hogy neki és kedvesének hatalmas foga és lófeje van, az például menő. Lakatos Márk, aki az elmúlt években a divat rézandrásából profi televíziós személyiség lett, humoros könnyedséggel vezeti a mérkőzést a számára hazai pályán.

A Shopping Királynők korrekt kis reklámműsor, de hölgyeim, figyelem! A tévében látottak utánzása életveszélyes! Számunkra legalábbis biztosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top