Szabadidő

Már Grosics és Buzánszky metróval is utazhatunk

Különleges módon emlékeztek meg a 6-3-as győzelem évfordulójáról.

Ne lepődjetek meg, ha mától új dizájnú metrószerelvénnyel találkoztok. A kettes metrón két Metropolis-szerelvénynek az első és utolsó ablakai fölé ugyanis egy embléma került ki, amely azt hirdeti, hogy a szerelvény Buzánszky Jenő és Grosics Gyula nevét viseli.

Éppen 60 éve, 1953. november 25-én játszották ugyanis az évszázad mérkőzését, amikor az elismerten a világ legjobbjának számító magyar Aranycsapat a londoni Wembley Stadionban 6-3-ra legyőzte a hazai pályán addig veretlen angol labdarúgó-válogatottat.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A névadásról a Fővárosi Önkormányzat döntött, az Alstom Hungária Zrt. kezdeményezésére. A Puskás Ferenc Stadion metróállomáson tartott hétfői „keresztelő”-ünnepségen a szerelvényeken elhelyezett névtáblákat Tarlós István főpolgármester és Alf Henryk Wulf, az Alstom Közép-Európáért felelős alelnöke leplezte le Buzánszky Jenővel. Grosics Gyula nem tudott eljönni az eseményre, mert vasárnap kórházba kellett szállítani. Szepesi György viszont, aki annak idején a Magyar Rádióban a 6-3-as mérkőzést közvetítette, ott volt a „keresztelőn”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top