Szabadidő

Így szól Miley Cyrus legnagyobb slágere másképpen…

Már a csapból is Miley Cyrus: Wrecking ball című dala szól. A számból megannyi feldolgozás készült, mutatom a legjobbakat.

A legjobban sikerült
A brit X-Factor tavalyi győztese, James Arthur is feldolgozta Miley slágerét. Lássuk be, gyakorlatilag jobban sikerült, mint az eredeti. Bár a srác annyi drámát vitt bele, amennyi 3 évadnyi Grace klinika-részben sincs.

A legviccesebb
Abban a percben, hogy kijött Miley faltörő videója, minket is sokkolt a kalapácsnyalogatás. Steve Kardynal humorista is kedvet kapott Mileyt játszani, és neki köszönhetően a bizarr klip még bizarrabb lett, amit vadidegen emberek nézhettek végig az interneten.

Legromantikusabb
Kicsit kevesebb a dráma, mint James Arthur előadásában, de annyival több is a női szíveket megdobogtató romantika ebben a feldolgozásban. Legalábbis van olyan, akinek bejön. Neked tetszik?

A legjobban sikerült magyar feldolgozás
Nem Király Viktor az egyetlen magyar előadó, aki elénekelte az általam csak „faltörőnek” hívott dalt. De az biztos, hogy a Megasztár győztesének feldolgozása sikerült a legjobban. Buzdítanám Viktort, hogy egy új videót is készítsen, mert ez van annyira jó, mint James Arthur verziója.

A legjobb tehetségkutatós verzió
Péterffy Lili is megpróbálta magáévá tenni Cyrus slágerét. Hogy mennyire sikerült neki, azt itt meghallgathatjátok. Mindenesetre a tehetségkutatókban idén mindenki ezt a dalt akarta megkaparintani, az angol X-Factor egyik versenyzője például egy eléggé felejthető verziót adott a világnak. De nem járt nagyobb sikerrel a műsor amerikai testvérének egyik énekespalántája sem. A holland Voice-ban egy unalomig modoros, csukott szemű srác énekelgette el a dalt, elég erőtlenül. A legjobban sikerült tehetségkutatós előadás az amerikai Voice-ból került ki. A fiatalembert Matthew Schulernek hívják, és Christina Aguilera a mestere. Ez legalább nem volt hamis.

A legátlagosabb
Azért a Glee sorozat alkotói sokkal bátrabban nyúlnak hozzá adott részen belül ahhoz a 4-5 dalhoz, amit feldolgoznak. Itt nem kockáztattak, teljesen átlagos előadást csináltak, sőt inkább szűziessé tették Miley eléggé mocskos dalát. Ha a profitot meg az iTunes-letöltéseket nézzük, sikert hozott nekik a szürke feldolgozás, minden más szempontból sajnos felejthető.

Az eredeti
És ha még hallgatnád tovább, íme az eredeti. Halkan megjegyzem, 374 milliós letöltésnél jár a selfie-királynő.

Kitörölhetetlen a dallam
Persze a nagy kérdés az, hogy mégis mit tud ez a dal? Akkor is sláger lenne, ha nem írnának naponta Miley botrányairól a lapok? „A dal slágerré válásában nyilvánvalóan nagy szerepet játszott Miley viselkedése is. Szemtelenül fiatal, meghökkentő dolgai miatt mindenki róla beszél. A botrányoktól nem lehet elvonatkoztatni, hiszen pont az a lényeg, hogy mennyire más úton jár ő, mint amit annak idején a Disney és Hannah Montana karaktere kijelölt neki. Alig pár hónap leforgása alatt szexszimbólummá vált” – mondta a Nők Lapja Cafénak Abaházi Csaba, a Class FM műsorvezetője, aki szerint mindezektől függetlenül a Wrecking Ball kitörölhetetlen dallamokkal hat az emberekre. „Egyszerűen nem tudod nem dúdolni, a Class FM-en is nagyon sokat játszzuk. Ha egyszer meghallod, utána biztos, hogy ez jár majd a fejedben egész nap. Habár nem tartom Miley hangját kifejezetten karakteresnek (azért nem egy Whitney Houston), azt el kell ismernem, hogy ügyesen, tisztán és szépen énekel. Nagyon jól tud játszani a hangjával: ha kell, dögös és rekedtes, máskor pedig lágy és dallamos.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top