Szabadidő

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segít

Lassan célegyenesbe fordul a karácsonyi őrület, a tévék műsorkínálatában viszont még nem tapasztaljuk ennek nyomait. Borzongunk, nevetünk, meghökkenünk, és meghatódunk ezen a héten is, ahogy általában mindig...

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segítHétfőn, miközben Benyovszky gróf éppen menekülne a fagyos, orosz rabtáborból (Vivát Benyovszky! Duna, 20.50), megnézhetünk egy házat a sziklák alatt (Ház a sziklák alattDuna World, 19.55), valamint felett (Havasi napsütésDuna World, 21.30). Ezalatt a zseniális Clive Owen Denzel Washington viccesen értetlenkedő tekintetétől követve rabol bankot A belső emberben (Viasat3, 21.20). Frissíthetjük angoltudásunkat is a klasszikus Máltai sólyommal (TCM, 21.00), melyben Humphrey Bogart reszelős hangon sármos, Mary Astor pedig feltűnően csinos. A késő esti lázálomban egy félelmetes törpe vár ránk, hogy kimondja Laura Palmer valódi gyilkosának nevét: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! (Film Mánia, 22.00).

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segítKedd. Emlékszünk még Robert Pattinsonra, a sápkóros, dekadens kisugárzású amorózóra? Mert ő azt akarja, hogy Emlékezz rá! (Duna, 22.05). Ekkorra azonban már régen Dermesztő szenvedélyek (Viasat3, 21.20) hevítik a szexisen őszülő pszichiátert (Richard Gere-t) szexisen hosszú combú páciense (Kim Basinger) iránt, jól tudva, hogy ezen a területen fokozottan tilos az orvos-páciens viszony. És akkor még nem is sejti az valódi veszélyt… Egy ifjú és boldog házaspár (Drew Barrymore és Ben Stiller) költözne be végre szerelmi fészkébe, ám ott egy igen kellemetlen szomszéd fogadja őket – a Jószomszédi iszony (Story4, 21.10) című komédiában.

Szerdára Az amerikai szépségről híres Sam Mendes Továbbállók (Duna, 22.05) című dolgozatát ajánlanám, mely az érintettek számára üde, friss és életszerű példákkal szolgálhat a házasodás és gyermekvállalás témájának közhelypufogtatásba fúló egyéb filmes megjelenítéseihez képest.

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segítCsütörtökön szinte bárhová kapcsolunk, mindenhol thrillerbe botlunk. Ezek közül az Emlékezetkiesés (Story4, 21.10) címűt emelném ki. Egy üres raktárépületben öt vadidegen férfi éledezik eszméletvesztéséből, és próbálja összerakni, hogy mi történt velük, hogy kerültek oda, és mik azok a sérülések rajtuk… Igen bizarr filmélmény a még igen hamvas Zalatnay Sarolta főszereplésével lezajló, 1972-es Fuss, hogy utolérjenek (Duna, 22.05) című kémmusical, melyben egy nyugati kémbanda szeretné megszerezni az Operettszínház kottái közé rejtett titkos tervrajzot. Az HBO mai bemutatója viszont kifejezetten érdekesnek ígérkezik: az Öt történet az elmezavarról (HBO, 21.00) öt, eddig főleg színészként ismert nő története öt, különféle elmezavarban szenvedő nőről.

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segítPénteken először is kezdetét veszi Émile Zola nagyregényének, a Hölgyek örömének igényes, angol tévéfilmsorozat-változata (Duna, 20.50). Ezen kívül agyonjátszott, és többségükben lejárt szavatosságú, hajdani filmsikerek mindenhol, melyek szinte hetente tűnnek fel itt vagy ott. Emeljük ki a masszából a Desperadót (Cool, 21.30), Robert Rodriguez túlhajtott, már-már perverz módon vicces erőszakbalettjét, melyben Antonio Banderas néz vad szenvedéllyel homlokába hulló, csapzott tincsei közül Salma Hayekre, amit – mi tagadás – én meg is értek. Késő este Emmanuelle (Story4, 22.55) Brazíliában, új testben kezd új életet, ami természetesen, ugyanolyan lesz, mint a régi…

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segítSzombaton nem lesz X-faktor! (Hahaha, mert már vége van…) Lesz viszont helyette Egy bébiszitter naplója (Viasat3, 18.50), melyből engem Scarlett Johansson érdekelne, mást nyilván a napló. Lesz Az első lovag (TV2, 19.30), amely egy igazi romantikus, kardozós, fél fenékkel lovaglós kalandfilm, és az Artúr-mondakörből Lancelot (Richard Gere) és Guinevere (Julia Ormond) szerelmét meséli el. Lesznek Angyali szemek (m2, 20.45), Jennifer Lopez angyali szemei, egy kriminek tűnő drámában, vagy éppen drámának látszó krimiben. Lesznek Másnaposok (Cool, 21.00) is, főleg majd holnap azok, akik ma nem tévéznek, illetve ma egy vidám legénybúcsú Las Vegas-i résztvevői, az utóbbi évek egyik legnagyobb független vígjáték sikerében. Lesz HAIR (Duna, 21.15), ma is, mindig is, és lesz Angol beteg (Story4, 21.15), szintén ma, mint ahogy eddig már sokszor és nyilván ezután is, Sebestyén Márta Oscart-díjat érő hangjával, egyebek mellett.

Karácsonyi hangolódás – a televízió ezúttal nem segítVasárnap Aranyvasárnap, így este örülünk, hogy még élünk. Pont ezért nem fogja senki megnézni a mai este, sőt az egész hét magasan kiemelkedő, kristálytiszta és gyönyörű orosz filmjét, A szigetet (m1, 0.45). Pont elég lesz a Hyppolit, a lakáj klasszik-verziója (Duna, 21.25), százezredszer is hagymát hagymával, illetve Kabost Csortossal. Csajos filmnek ott a Bridget Jones naplója (Story4, 21.25), fiúknak meg Mad Max 2. (film+, 21.30) szintén nem először. Az választ, aki tovább marad ébren. Vagy repülünk a FEM3-al: 19.10-től Terminál, Spielberg groteszk reptéri története, majd 21.35-től Egek ura, George Clooney ül mellettem a gépen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top