Szabadidő

Először lesz női intendánsa a Drezdai Filharmonikusoknak

Frauke Roth 2015. január elsején veszi át a művészeti vezető feladatait.

Forrás: wn.de
Forrás: wn.de

Először lesz női intendánsa az 1870-ben alapított Drezdai Filharmonikusoknak. A posztot jelenleg Anselm Rose tölti be, ő azonban a jövőben más feladatokra kíván összpontosítani. Az intendánsi posztra 34-en pályáztak, a bíráló bizottság azonban csak hat jelöltet hallgatott meg. Végül a városi tanács jóváhagyásával Frauke Rothot bízták meg.

A drezdai zenekar, amelynek versenytársa a szintén híres Staatskapelle, 2012 óta nehéz helyzetben van, mert székhelyét, a drezdai Kultúrpalotát felújítják. Az együttes ezért egyelőre több helyszínen, például az Albertinum udvarában és a Frauenkirchében tartja hangversenyeit. A Kultúrpalotában az átépítés során új, modern koncerttermet alakítanak ki.

A 46 éves zenész, Frauke Roth már aláírta szerződését, amely 2015 januárjától 2017 márciusáig, a rekonstrukció miatt igen nehéz időszakra szól. A döntéshozók a szerződés aláírásakor úgy vélekedtek, dinamikus és hozzáértő személyt találtak, akinek az átmeneti otthontalanság idejére is remek ötletei vannak. A zenekar vezető karmestere, Michael Sanderling azt várja, hogy konstruktív és megbízható lesz az együttműködése Frauke Rothtal. A művészeti vezető odaadást és párbeszédet ígért a közönségnek és a művészeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top