Szabadidő

Programok hétvégére: rétesfesztivál és filmnapok

Ismét közeledik a hétvége, sok izgalmas program vár január utolsó napjaiban is. Mozi, kiállítás és fesztiválok közül is válogathatsz kedvedre.

Programok hétvégére: rétesfesztivál és filmnapokTápiósági Rétes Fesztivál
Második alakalommal rendezik meg a rétesfesztivált, ahol eldől, ki lesz Tápióság rétessütő királya vagy királynője. A nemes versengés célja a régi falusi ízek felelevenítése, a mai fiatalok számára a rétes készítésének megtanítása. A rendezvény versenyén több kategóriát állítanak fel a szervezők: Húzott rétes hagyományos ízekkel, Húzott rétes mai modern ízekkel, Különleges rétes. A versenyt zsűri fogja értékelni.

Hol? Tápióság, Tornacsarnok
Mikor? Január 25.
Mennyi? Nincs belépő

Vendégváró Fesztivál
A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben másodszor rendezi meg a Vendégváró Fesztivált, mely minden alkalommal egy-egy határon túli előadó-művészeti szervezetnek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A minifesztivál előadásokkal, fotókiállítással, közönségtalálkozóval kívánja megismertetni az érdeklődőkkel a meghívott társulatot.

Hol? Budapest
Mikor? Január 23-26.
Mennyi? 1200-2000 forint

Programok hétvégére: rétesfesztivál és filmnapok2. Uránia Filmnapok
Január utolsó hétvégéjén az Uránia Nemzeti Filmszínház szervezésében másodszor jelentkezik a tavaly nagy sikert aratott Uránia Filmnapok. A program közel ötven vetítéssel, élőzenei műsorokkal, fotókiállítással és szakmai programokkal köszönti a magyar filmet – ezúttal az operatőrök művészete előtt tisztelegve.

Hol? Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház
Mikor? Január 24-26.
Mennyi? 50 forint

Programok hétvégére: rétesfesztivál és filmnapokHófesztivál
A Hófesztivál Magyarország legnagyobb havas fesztiválja, családoknak és fiataloknak is remek kikapcsolódási lehetőség. Egy olyan fesztivál Magyarország egyik legszebb hegyi régiójában, ahol a téli sportok és a téli hangulat mellett az országban páratlan, látványos programokat csodálhatnak, gasztronómiai különlegességeket fogyaszthatnak, majd ha még a lábuk bírja, jó zenékre táncolhatnak a résztvevők, neves fellépők közreműködésével. Ráadásul most igazi hóra is van kilátás.

Hol? Mátraszentistváni Sípark
Mikor? Január 23-26.
Mennyi? 3000-20 000 forint

Stresszoldás felsőfokon

Mit szólnál pár igazán nyugtató órához? Az egész napos bemutató kezelések során lehetőségetek lesz megtapasztalni az „Access Bars” energiáját és hatását, illetve tájékozódhattok arról, hogyan tud segíteni az életünkben. Ez egy elképzelhetetlenül gyengéd, nyugtató folyamat, amely hozzájárul ahhoz, hogy változást idézzen elő életünk minden területén. A program lényege, hogy a fejen lévő 32 pont gyengéd érintésével elengedhetünk mindent, ami megakadályozza azt, hogy képesek legyünk az elfogadásra.

Hol? Budapest
Mikor? Január 26.
Mennyi? 5000 forint

5. Téli berek tábor
2014. január 23-26. között rendezik meg az 5. Téli berek – lélekmelengető tábort Kismaroson, 10-től 16 évesek számára. A farsangi mulatság, a sok éneklés és a szánkózás mellett a gyerekek új barátokat is szerezhetnek, mialatt egy felejthetetlen, kalandos hosszú hétvégét élhetnek át  családias környezetben.

Hol? Kismaros
Mikor? Január 23-26.
Mennyi? 10 500-12 500 forint

Programok hétvégére: rétesfesztivál és filmnapokAz új spektákulum. Kortárs kínai képzőművészet
Összesen tizenkilenc kortárs kínai művész többségében óriási méretű munkáival találkozhat a magyar közönség a kuriózumnak számító tárlaton, amelyet a nemzetközi művészeti élet rangos szereplőivé vált kínai kurátorok egyike, a szecsuáni művészeti akadémián dolgozó Jü Ko (Yu Ke) állított össze a MODEM ( Modern és Kortárs Művészeti Központ) számára. A lenyűgöző kiállításra a művek túlnyomó része a fél földgolyót megkerülve érkezik tengeren és szárazföldön Pekingből Debrecenbe.

Hol? Debrecen
Mikor?
2013. december 15 – 2014. március 30.
Mennyi? 700-3000 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top