Szabadidő

Műlábat nyomtattak a féllábú kacsának

Egy segítőkész mérnöknek és a modern technikának hála, újra jár a csirketámadásban megsérült kacsa.

Dudley kacsát és a testvérét egy agresszív csirke támadta meg a baromfiudvarban. A testvére sajnos nem élte túl a támadást, Dudley pedig elveszítette a fél lábát. Terence Loring kanadai gépészmérnök a dzsiudzsicuedzője szüleitől hallott a szerencsétlenül járt állatról, és úgy döntött, segít rajta.

A gépészmérnök műlábat tervezett a kacsának, melyet 3D-nyomtatóval nyomtattak ki. Többféle változatot is teszteltek, míg végre elkészült a tökéletesen működő műkacsaláb.

Mióta megkapta a művégtagot, Dudley érezhetően egyre vidámabb. „Van egy kis barátja, Elsie, a csüngő hasú malac, aki állandóan körülötte ólálkodik. Amikor megkapta a lábát, az első dolga az volt, hogy ő totyogta körbe a malacot. Tényleg látszott rajta az izgalom, hogy végre ő is tud mozogni” – mesélte Loring a Daily Mail riportjában.

Mivel a kacsa még fejlődésben van, ahogy nagyobb lesz, újabb és újabb lábakra lesz szüksége, de a 3D-nyomtatóval ezeket könnyen el lehet majd készíteni a számára. Loring pedig a sikeren felbuzdulva elhatározta, hogy más rászoruló állatokon is segíteni fog.

Műlábat nyomtattak a féllábú kacsának

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top