Szabadidő

Könyvet ad ki Frida Kahlóról a Vogue

A világhírű mexikói festőművész alakját szerzők változatos sora idézi meg fotók és életrajzi írások révén.

Frida Kahlo életéről és munkásságának jelentőségéről szóló könyvet ad ki februárban a Vogue divatmagazin. A Vogue mexikói és latin-amerikai kiadványának főszerkesztője, Kelly Talamas elmondta, hogy a Todo el unirverso – Frida Kahlo: el mundo México (Az egész univerzum – Frida Kahlo és a mexikói világ) című kötet a festőnő örökségét ápoló múzeummal és a Bank of America Merrill Lynch pénzintézettel való összefogás eredményeképpen jelenik meg.

Ez az első alkalom, hogy a Vogue saját könyvet ad ki a régióban. Mint a főszerkesztő hangsúlyozta, nagy kaland volt számukra első kézből megismerni, hogy Frida Kahlo és férje, Diego Rivera miként alkották meg saját személyiségüket és ezáltal részben Mexikó imázsát is.

Carlos Phillips Olmedo, a Rivera és Kahlo műveinek legjelentősebb gyűjteményét őrző Dolores Olmedo Múzeum igazgatója szerint a kiadvány segít még jobban megismerni a festőnőt és a mexikói falfestészet legjelentősebb alakjaként ismert Riverát.

A könyv körüljárja az 1907-ben született és 1954-ben meghalt Frida Kahlo stílusát is, külön kiemelve sajátos öltözködését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top