Szabadidő

Lenyűgöző fotók: a fasor, amelynek saját kísértete van

A helyi legenda szerint a Szürke Hölgy kísért a bükkfák között. Legalábbis amikor nem hemzsegnek ott a turisták.

Akár egy fantasyfilm díszletei közé is simán beillene ez az írországi Armoy település közelében található fasor, a The Dark Hedges, vagyis magyarul A Sötét Sövény.

A fasort az 1750-es években ültették, ám másfél évtizeddel ezelőttig szinte csak a helyiek tudtak róla. Akkor azonban a turisztikai hivatal reklámozni kezdte, mire turisták özönlötték el a fasort, és a világ egyik legtöbbet fotózott helye lett. Ami érthető, hiszen érdemes is fotózni.

A helyhez egy legenda is kapcsolódik, miszerint az öreg bükkfák között a Szürke Hölgy kísért: csendben végigsiklik az út mentén, majd az utolsó fánál eltűnik. Úgy tartják, hogy a Szürke Hölgy egy fiatal lány szelleme, aki a helyi kastélyban halt meg, mások szerint viszont egy elveszett lélek a közelben lévő, elfeledett temetőből. A legendában persze nem mindenki hisz, az viszont kétségtelen, hogy szinte természetfeletti energia árad a fasorból.

Forrás: Oddity CentralAmusing Planet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top