Szabadidő

Esküvő az első találkozás után – új valóságshow hódít

Egy dán valóságshow vadidegeneket, házasít ki, küld nászútra, és költöztet össze, olyanokat, akik nem is találkoztak előtte – és várja, mi lesz a folytatás: happy end vagy válóper.
Trágyalapátolás, avagy ha egy celeb valóságshow-t kap

A dán közszolgálati DR3 csatorna műsorának címe Married at First Sight – Házasság első látásra, és minden megvan benne, ami egy esküvőhöz kell: izguló menyasszony, félszegen mosolygó örömapa (akinek az arcán halványan átfut: “mit rontottam el, hogy ezt érdemlem?”), és koszorúslányok, akik nem biztos, hogy tévés karrierre vágytak, de hát ez amúgy sem az ő nagy napjuk. És persze vőlegény, aki abban a pillanatban látja életében először aráját, amikor belép a házasságkötő terem ajtaján. Furcsa dolog azt mondani valakinek – akivel elméletileg egy életet kellene leélni, jóban-rosszban, hogy helló, de hát minden kapcsolat így kezdődik, nem? Majd következnek a boldogító igenek.

Esküvő az első találkozás után - új valóságshow hódít
 
Licitvadászok – kamuszagú, de jobb, mint bármelyik celebvalóságshow

Elvégre ki mondta, hogy a házassághoz szerelem kell? Indiában és a muszlim országokban ma is bevett gyakorlat az elrendezett házasság: nem pusztán gazdasági szempontból, hanem azért, mert nem biztos, hogy a rózsaszín köd, a szenvedélyes mámor a legjobb jelzője annak, kiből lesz jó férj vagy feleség, ebben az állapotban nem biztos, hogy tudjuk, ki jó nekünk, ki az, akivel gyereket merünk vállalni. A műsor producerei is az elrendezett házasságokat vették alapul: szakemberek választják ki a jelentkező közül a szerintük összeillő párokat. A műsor nem életfogytig tartó frigyre ítél: 6 hét után a játékosok hazamennek, ahol hálószobájuk magányában és szülői intelmekkel ellátva eldönthetik, hogy együtt maradnak-e, vagy keresik tovább a nagy Őt.

Esküvő az első találkozás után - új valóságshow hódít

A kritikusok sem megszólaltak: egy dán néppárti képviselő azért ítélte el a műsort, mert szórakoztatássá alacsonyítja a házasságot. Neki nem tetszik, ha muzulmán családban rendezik el a házasságot, és az sem, ha szakemberek teszik ugyanezt. A sikernek ez nem akadálya: a dánok után a műsort átvették Franciaországban, Németországban, Ausztráliában és januárban Nagy-Britanniában is. Végre egy valóságshow, ami tényleg az életet utánozza: ha a való életben nem vadidegenek házasodnának össze, valószínűleg a válási arány sem lenne 50 százalék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top