Szabadidő

Gasztroparadicsom épül Bolognában

A tervek szerint 2015-ben nyílik meg az ínyencek Disneylandje.

Új gasztronómiai centrum épül Olaszországban. Egy korábbi zöldség-gyümölcs piac 80 ezer négyzetméteres területén épülő Fico Eataly World az olasz élelmiszeripar legjobb termékeit fogja bemutatni. Az előzetes becslések szerint évente hatmillió látogatót vonzó gasztronómiai park mintegy ötezer munkahelyet teremt, és 80 millió euró éves forgalmat fog elérni. A projekt néhány hónap alatt húsz magánbefektető támogatását nyerte el. Közöttük van Oscar Farinetti, az olasz termékekre specializálódott Eataly étterem- és üzletlánc vezetője is.

Az épületben 17 ezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínálótól az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezenkívül gasztroüzletek sora és kongresszusi központ is helyet kapott a római központban.

A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig. Csak a legmagasabb minőségű termékek kerülhetnek be az Eataly üzleteibe. Az új bolognai gasztroparadicsom hasonló elvek szerint működik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top