Szabadidő

Tévé: ezek lesznek a legjobb filmek a héten

Hétfőn bűn és viszály, kedden romantika, némi igazságkeresés és némi műélvezet, szerdán Szulejmán. Csütörtökön Robert Redford, pénteken sör vagy koktél. Szombaton sílesiklás, divattanácsadás, főzőcske és Csingacsguk, vasárnap pedig tiltott szerelem, elhalasztott világvége és könnyek.
Az öt zsaru
Az öt zsaru

A hétfő esti tévézést kezdhetjük talán azzal, hogy belepillantunk Az öt zsaru című magyar krimisorozat Lány a híd alatt (Duna, 20.25) című epizódjába, melyben a bűnös budapesti éjszakai életbe vezetnek a címbeli holttestnél talált nyomok. Új és igen izgalmasnak ígérkező sorozat indul a Viasat6-on: a Vikingek (22.00) elsősorban azok figyelmére számít, akiket már megbabonázott a Trónok harca című sorozat, bár az egy fikciós fantasy, ez azért lényegesebb közelebb jár a történelem tényeihez. Viszont itt is főszerepet kap a kard és az erős férfikar. A Sakál (Story4, 22.35) című akciófilm sem éppen lányregény, hiszen ez a történet a Carlos néven ismert hírhedt terrorista történetének szabad, hollywoodi átköltése, főszerepben Bruce Willisszel, valamint Richard Gere-rel.

Részletes tv-műsor, a tv24 oldalon!

Kedd. A múlt héten, Valentin napján kezdte el a sugárzást az elsősorban mozifilmeket adó Paramount Channel, mely ma esti kínálatával rendesen “lekaszálja a napot”. 19.25-től Richard Attenborough remek Árnyékországát adják, Debra Wingerrel és Anthony Hopkinsszal, mely a Narnia krónikáit is jegyző C.S. Lewis furcsa házasságának történetét meséli el, majd 21.40-től Francis Ford Coppola Esőcsinálója jön, egy szociális témájú bírósági ügyet feldolgozó tárgyalótermi dráma, John Grisham regénye alapján. A Duna tévé erre a kihívásra Milos Forman irányzatteremtő, immár klasszikus, 21.15-kor kezdődő Fekete Péterével tromfol, míg könnyedebb szórakozás lehet a trójai háború casus bellijét szolgáltató szerelmi botrányt elmesélő Trója – Háború egy asszony szerelméért (Viasat3, 21.20) című kétrészes minisorozat. Mindez azonban csak néhány hűhó a semmiért, hiszen van Sok hűhó semmiért (Story4, 21.35), ami Shakespeare, Emma Thompson, Kenneth Branagh (stb.), és elbűvölő.

Szerda este a két biztos pillér az állandó Szulejmán (RTL Klub, 21.50), valamint Federico Fellini első klasszikus alkotása, a Bikaborjak (Duna, 21.15). Ami közöttük található, az Benny és Joon (FOX, 21.00) bájos és megható meséje, Johnny Depp-pel például, illetve, A lehetetlen (HBO, 21.00) című filmdráma, amely a 2004-es nagy, dél-kelet ázsiai cunami történetét meséli el, Naomi Watts és Ewan McGregor főszereplésével.

A hírek szerelmesei
A hírek szerelmesei

Csütörtökre két filmet találtam. A hírek szerelmeseiben (m1, 20.25) Robert Redford adja a dörzsölt, rutinos sztártévést, aki meglátja a feltörekvő új munkaerőben (Michelle Pfeiffer) a tehetséget. A félreértések elkerülése végett, a műfaj romantikus dráma. A bűn hálójában (RTL Klub, 21.50) ezzel szemben egy pörgős, menekülős akciómozi Steven Soderbergh műhelyéből, amiben egy titkos kormányszolgálatot ellátó fiatal nő (Gina Carano) menekül “munkájának járulékai” elől. Ismeretlen főszereplő, neves mellékszereplők: Michael Douglas, Michael Fassbender, Antonio Banderas, Ewan McGregor, stb.

A nagy Lebowski
A nagy Lebowski

Péntek este először döntenünk kell Columbo hadnagy csavaros észjárása (Ölni már nincs időStory4, 19.35) és Az Adlon hotel decens pompája között (2. részm1, 20.25), majd jöhet egy pofa sör, de csakis a hetedik lépcsőfokról, mert a hatodikon még túl meleg, a nyolcadikon viszont már túl hideg (Az én kis falumDuna, 21.15), vagy egy gurítás a slampos Tökivel (Jeff Bridges), néhány koktél kíséretében A nagy Lebowskiban (Paramount Channel, 21.40), Joel és Ethan Coen igen vicces kultuszfilmjében. Sokan fognak belegabalyodni viszont A pók hálójába (TV2, 22.40), egy igen kreatív elméjű gyermekrabló meglehetősen szövevényes üldözésébe, melyet az efféle ügyek megoldására szakosodott, de már visszavonult bűnügyi pszichológus (Morgan Freeman) fog megoldani.

Terhes társaság
Terhes társaság

Szombaton szinte egész délután nézhetjük a Téli Olimpiát az m1-en, lesz snowboard, férfi műlesiklás, gyorskorcsolya, sífutás, az igen látványos biatlon, hegyek, jegek, havak. Ha megunjuk, belekukkanthatunk, hogy milyen az, ha Az ördög Pradát visel (Cool, 16.55). A filmek szerelmesei este a brit filmes díjkiosztót, a BAFTA-gálát nézik (HBO, 20.00), mely, ha közismertségében, marketingjében nem is, de jelentőségében vetekszik az Oscar-ceremóniával. A filmek többi szerelmese viszont egy tökéletesnek induló bankrablás történetét tekinti meg. Az olasz meló (TV2, 20.00), bár jól sikerül, a szajré még sincs sehol. Kirabolták a bankrablót! Charlize Theron, Mark Wahlberg, Edward Norton és sokan mások, a pénz nyomában. Az Ízlések és pofonokban (Viasat3, 21.00) közben Catherine Zeta-Jones főz rendületlenül, míg őt is teljesen befűzik… A Terhes társaság (RTL Klub, 21.20) pergő ritmusú komédia, melyben egy férj (Robert Downey Jr.) rohanna éppen gyermeküket szülő feleségéhez, ha nem lenne lépten-nyomon akadályoztatva gyengeelméjű barátja (Zach Galifianakis) által. Belphégor – A Louvre fantomja (Story4, 21.25) borzongatja érzékeinket Sophie Marceau, illetőleg Frédéric Diefenthal által. Sólyomszem (Daniel Day-Lewis), a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába (Madeleine Stowe). A J.F. Cooper klasszikus indiánregénye alapján készült Az utolsó mohikán (Duna, 21.35) annak idején kettőt is nyert az elébb említett BAFTA-díjakból.

Ments meg Uram!
Ments meg Uram!

Vasárnap délután már vége is az olimpiának, amit hamarosan egy Föld felé száguldó üstökös fenyegető réme feledtet el. Deep Impact (SuperTV2, 19.30), tehát egy igen mély becsapódás várható, szerencsére vannak még bátor férfiak a Földön… Legalábbis, a katasztrófafilmekben. A Híd a Kwai-folyón (ATV, 20.30) háborúsfilm-klasszikus, 7  Oscar-díj, híres zenéjét szerintem mindenki tudja fütyülni. A skarlát betű (m1, 20.40) egy szabad asszony (Demi Moore) és egy tiszteletes (Gary Oldman) “bűnös” szerelmének híres története, a puritán Újvilágban. Denzel Washington, A tűzben edzett férfi (RTL Klub, 22.00), ezalatt gazdag családok gyermekeit próbálja védeni a mai Mexikóváros poklában. A Ments meg, Uram! (m1, 23.00) pedig egy halálraítélt bűnöző (Sean Penn) és egy apáca (Susan Sarandon) könnyfakasztó kapcsolatának története.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top