Szabadidő

Vízre bocsátják Monacót

Újabb ötletes luxusszórakozási lehetőséggel rukkoltak elő merész tervezők és megrendelők, akik Monaco mintájára készítik el a világ legdrágább hajóját.

Tengerre kerül egy egész ország

A Streets of Monaco, azaz a Monaco utcái elnevezést viselő hajó világraszóló szenzáció lesz, amint elkészül, hiszen elsőként tesznek vízre egy “egész országot”, szinte úszó szigetet varázsolva belőle. Az óriás jachton minden híres épületet és nevezetességet megformálnak, amely megtalálható a világ második legkisebb országában.

A hajó formájában és elrendezésében is követi a hercegséget, pont úgy jelenítik meg a látványosságokat, ahogyan a valóságban is fekszenek. Így például már messziről látható lesz a hercegi palota kicsinyített mása, amit az óriásjacht közepére terveztek. A fedélzeten a miniatűr építmények mellett helyet kap egy helikopter-leszállópálya, jakuzzi és egy hatalmas szökőkút is. A tervezők még a medencéket is úgy álmodták meg, hogy azok is minden részletükben különlegesek legyenek. Így a fedélzeti vizeken jetskivel száguldozhatnak az utasok. A sportolni vágyók rendelkezésére fitnesztermeket, a kényeztetésre éhes vendégeknek pedig fodrászatot és gyógymedencéket is kialakítanak.

Vízre bocsátják Monacót

Gokarttal száguldozhatnak az utasok a fedélzeten

A már elkészült látványtervek szerint a fedélzeten megépítik a Forma–1-es pályát is lekicsinyítve, az utasok a verseny útvonalán végig is kocsikázhatnak gokarttal. Ha már Monacóról beszélünk, nem hiányozhat az elmaradhatatlan kaszinó sem, amely szintén a fedélzet kiemelt, központi részén kap helyet, de a hajón privát mozi is üzemel majd. Szintén egyedi megoldást kínálnak azzal is, hogy a vendégek tengeralattjáróba szállhatnak, amellyel kihajózhatnak a nyílt víz alá, és körülnézhetnek a tengerfenéken, gyönyörködve a fentről láthatatlan élővilágban.
A tengerjáró nemcsak a külsejét tekintve egyedülálló, hanem a belső terek kialakítását tekintve is lélegzetelállítóan pazar. A hatalmas hajón lifttel közlekedhetnek az utasok a három szint között. A lakosztályok egyenként több száz négyzetméteresek lesznek, amelyek inkább egy-egy villára hasonlítanak majd. Az általános helyiségeken kívül ugyanis találhatók bennük privát kertek, napozószobák és tárgyalótermek is.

Vízre bocsátják Monacót

4-5 fős személyzet jut 1 vendég kényelmére

A luxusjachton való részvételi költséget még nem tudni, de már most valószínűsíthető, hogy nem a nagyközönségnek szól ez a fajta kikapcsolódási lehetőség. Az utasok zavartalan pihenéséről hetvenfős személyzet gondoskodik majd úgy, hogy a hajón összesen csupán tizenhat vendég fér el. A különleges jacht mindössze 15 csomóval, azaz óránként 28 kilométeres sebességgel közlekedik majd, így az utasoknak bőven lesz idejük a tájban gyönyörködni.

A 155 méter hosszú hajó precíz tervezése fél évig tartott, jelenleg már építik, de hogy pontosan mikorra készül el, még nem tudni. Az azonban egészen biztos, hogy amint elkészül, ez lesz a világ legdrágább jachtja, a becslések szerint 400 millió dollárt, azaz több mint 80 milliárd forintot ér majd.

Vízre bocsátják Monacót
Tombol a megaméretű luxushajók divatja
Nem a Streets of Monaco az egyetlen kezdeményezés arra vonatkozóan, hogy élményhajót építsenek. Nemrégen jelentette be grandiózus tervét Clive Palmer, ausztrál milliárdos, hogy szintén luxus-óceánjárót készíttet. Nem is akármilyet, a tervek szerint ugyanis újjáépíti a Titanicot. A Titanic II. névre keresztelt óriásjacht a tervek szerint 2016 végén teszi meg első útját Southamptonból New Yorkba. A hajó modelljét már tavaly szeptemberben tesztelték Németországban, és pontosan úgy néz majd ki, mint elsüllyedt elődje. A modern igényeket kiszolgálva ezen a hajón is szerepel már légkondicionáló, kórház és helikopter-leszállópálya. Hogy megtartsák a korabeli hangulatot, úgy döntöttek, hogy sem televízió, sem internet nem lesz a fedélzeten, sőt az utasok még korhű ruhákba is öltözhetnek. A világ elitje máris tolong, hogy elsőként léphessen az óceánjáróra. Több gazdag amerikai egymillió dollárt ajánlott fel fejenként, hogy részt vehessen az első hajóúton…

Forrás: www.yachtislanddesign.com; www.dailymail.co.uk; www.news.com.au

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top