Szabadidő

Milyen appok legyenek a telefonon?

Egy statisztika szerint 2013-ban 115 százalékkal nőtt a különböző alkalmazások használata telefonon. A Google Play Store valóban számtalan hasznos kis programot kínál számunkra, amik a segítségünkre lehetnek a mindennapokban, bloggerünk ezekből szemezgetett.

Hogy legyen elég helyünk az újak letöltésére és az eszköz üzemidejét is növeljük, kezdjük egy olyan programmal, ami a nem használt, felesleges alkalmazásokat lövi ki. Ez pedig az Advanced Task Manager. Gyorsan megszabadulhatunk a háttérben dolgozó felesleges programoktól, és akár látványosan gyorsabb lehet a további munka.

Valószínűleg mindenkinek van már a telefonján Facebook és Gmail legalább. Természetesen a Facebookhoz is van alkalmazás, amellyel megkönnyíthetjük a csevegést. Ez pedig a Facebook Messenger nevű alkalmazás, ami kimondottan csak a chatre alkalmas, viszont azt egyszerűbbé teszi, hiszen nem kell külön belépegetnünk a Facebookra. Akivel éppen beszélünk, annak a profilképe egy kis buborékban jelenik meg a telefon fő kijelzőjén. Innen nagyon egyszerűen megnyitható az adott beszélgetés, és könnyen pakolgathatjuk is, ha éppen útban van.

Nincsenek kéznél állandóan a kedvenc képeid, dokumentumaid? Akkor bizony ajánlott letölteni a telefonra a Dropboxot, ami egy online tárhely. Képek, videók, dokumentumok feltöltésére, tárolására és megosztására szolgál. Így bármikor előszedhetjük a kiskutyánk fotóját még akkor is, ha a telefonról véletlenül törlődtek volna az adatok.

További hasznos applikációk a Közösségi média blogon.

Az alkalmazások nagyon sokban segíthetik a mindennapokat, de azért tudnunk kell, hol a határ, mert könnyen áteshetünk a ló túloldalára is. Ezt szemléltetve a Coca-cola is készített egy ütős reklámot, hogy az emberek kapjanak a fejükhöz, mert amíg a telefonjukon pötyögnek, kihagyhatnak egy rakás élményt.

Milyen appok legyenek a telefonon?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top