Szabadidő

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztivál

Ismét remek programokat válogattunk össze. Szemezgessetek kedvetekre.

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztiválSzállodaszínház a Gellértben
Új műfajt indít útjára a budapesti Danubius Hotel Gellért, március első hétvégéjétől szállodaszínházi előadásokra várják a közönséget. A szállodaszínház első bemutatójaként Thuróczy Katalin Macskalépcső című művét láthatják az érdeklődők Sztárek Andrea rendezésében és két fiatal színművész, Szitás Barbara és Mezei Léda szereplésével. A darab két nő találkozásáról szól: ahogy megismerik egymást, egyre szorosabb a kapocs, amely összeköti őket. Sorsuk egyetlen közös pontban metszi egymást, e körül forog jövőjük, életük, talán haláluk is.

Hol? Budapest
Mikor? Március 6.
Mennyi? 5990 forint

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztiválGryllus Vilmos Maszkabál koncert
Áll a bál, indulhat a farsangi télbúcsúztató mulatság. Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Március 8-án róluk énekel, mesél, muzsikál Gryllus Vilmos gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a Józsefvárosi Galériában. Ugyanitt a kézműves alkotóház 10 órától 15 óráig szintén sok-sok meglepetést tartogat a család minden tagja számára. Többek között részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt farsangi álarckészítés, arcfestés, bábkészítés, virágültetés és cserépdíszítés foglalkozásokon.

Hol? Budapest
Mikor? Március 8.
Mennyi? 300-5000 forint

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztiválSzegedi Toros Pálinkafesztivál
Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivált, Szegeden. A jubileumi alkalomból a megszokott színvonalat tovább emelve, még több programmal és nyereményekkel készülnek a szervezők. Idén is lesz a már jól megszokott Böllérverseny, ahol a szervezetek, egyesületek mellett civil személyek alkotta csapatok mérik össze tudásukat értékes nyereményekért és természetesen a dicsőségért.

Hol? Szeged
Mikor? Március 6-9.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztiválNőnapi zöld szombat
A március 8-i Zöld szombaton, a Wekerlei Kultúrházban újra lehetőség nyílik arra, hogy vetőmagot, palántát és tapasztalatot cserélhessenek egymással a kertkedvelők. Ezen kívül a hölgyek különleges biokozmetikai tudnivalókat és trükköket sajátíthatnak el. Emellett érdekes előadások is várják az ide látogatókat, melyeken szó esik a városi méhészetről, a komposztálásról, a babaváró és szépítő füvekről, és arról, hogy hogyan védjük gyógynövényekkel a kiskertünket.

Hol? Budapest
Mikor? Március 8.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztiválKreatív Vásár – Kézműves alkotó- és látványműhely
Nagyszabású alkotó- és látványműhelybe invitálják a kreatív, kísérletező kedvű érdeklődőket és az igényes, egyedi kézműves termékek rajongóit a Kreatív Vásár – Kézműves alkotó- és látványműhely szervezői! A közel száz szakmai kiállító, egész nap bemutatók, foglalkozások (workshop) keretében ismertetetik meg a közönséget a legújabb irányzatokkal, legkedveltebb technikákkal, így segítségükkel, irányításukkal felnőttek, gyerekek, profik és amatőrök egyaránt kipróbálhatják, esetleg elsajátíthatják ezeket.

Hol? Budapest
Mikor? Március 8-9.
Mennyi? 500-2200 forint

Programok hétvégére: szállodaszínház és pálinkafesztiválMiskolci Nemzetközi Ásványfesztivál
Immáron harminckettedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetemen Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválját. Jelentőségét nemcsak a kiállítók 100 feletti és a látogatók 3-5 ezres száma jelzi, hanem az a tény is, hogy évenként a börzéhez más és más rendezvényeket is társítanak. Ezek között mindig vannak reprezentatív, tematikus kiállítások, illetve tudományos és népszerűsítő előadások, esetenként előadóülések.

Hol? Miskolc
Mikor? Március 8-9.
Mennyi? 300-500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top