Szabadidő

Amit eddig nem tudtál a Facebookról, most megmondjuk

Ahhoz képest, hogy mennyit használjuk a Facebookot, valószínűleg megdöbbentően keveset tudhatunk a hátteréről. Oké, az, hogy láttuk a Social Network című filmet, még nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan tények, amik meglephetnének minket.

Például azt tudtad, hogy ez volt az eredeti fejléce? De ki ez?

Amiket nem tudtál a facebookról, most megmondjuk - kinek az arca? mire jó a bökés?

 

Ki ez az arc?

Kezdetben még the Facebook néven volt ismert a közösségi felület és egy ismerős arc volt látható a kezdőlapon, aki félig egy bináris kód-felhőbe burkolózott. Csak nemrégiben derült ki, hogy kinek is az arca látható a képen. A nagy titkot Zuckerberg egyik kollégája osztotta meg könyvében. A képen pedig nem más látható, mint a fiatal Al Pacino. Hogy mégis miért pont ő, talán a könyvben kiderül…

Mi a “bökés” valódi funkciója?

Talán a “Súgóközpontban” megtalálhatjuk hogyan is működik a “bökés”, de hogy pontosan miért is hozták létre, mindig is rejtély volt. Általában baráti piszkálódásra, vagy akár flörtölés céljából használják. David Kirkpatrick leírja könyvében, – a The Facebook Effect-ben –  hogy Zuckerberg egyszer válaszolt erre a kérdésre: “Azt gondoltam, hogy jó, ha van egy szolgáltatás, amelynek nincs konkrét célja … ” Tehát lényegében semmilyen funkcióval nem bír ez a gomb.

Vajon milyen egy átlagos Facebook felhasználó? Fel lehet törni a Facebookot? Tudj meg még többet a Közösségi média blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top