Szabadidő

Tévéműsor: sorozatpremierek hete kezdődik

Szinte példátlan méretű sorozatpremier-dömping vár ránk a héten, hogy aztán a szokásos műfajokon átívelő repülésünk szerelemtől sújtva landoljon a hét végén.

 

A bárányok harapnak
A bárányok harapnak

Hétfőn este a már megszokott Castle-t a hazai stand up comedy fő hangszórója, a Showder Klub (RTL Klub, 22.10) váltja. A betevő hétfő esti krimisorozat helyett nézhetjük még a Ködöt (FEM3, 21.10), amiből zombik jönnek elő, vagy Nick Nolte-t és Eddie Murphyt a Megint 48 órában (Viasat3, 21.20). 
A bárányok harapnak (PRO4, 21.20) egy igen érdekes film, a szó szoros értelmében vérbő horrorparódia Új-Zélandról (!), megtekintése azonban csak azoknak ajánlott, akiknek még a Showder Klub sem elég vicces. Persze akár ez az egész tárgytalan is lehet, hiszen jön Mr. Selfridge, a második résszel (Story4, 21.35). A “legnagyobb hír” ma estére azonban az, hogy végre elindul a Trónok harca negyedik évada (HBO, 22.00). Előtte még tanúi lehetünk annak is, vajon mit művelt csodálatos fővárosunkban Bruce Willis a közelmúltban (Die Hard 5., HBO, 19.55), majd utána a premierre való ráhangolódásképpen egy dokumentumfilm a Trónok harca harmadik évadából, mely a hatalom és a politika viszonyait vizsgálja (HBO, 21.30). Aztán jöhet a tél! Vagy a nyár, amire viszont kérdés, mennyire vannak felkészülve az olyan hagyományosan jeges szigetek lakói, mint Grönland vagy Izland? (Arktiszi dilemma, Spektrum, 20.00).

 

Válótársak
Válótársak

Kedden este, a napokban 75. szülinapját ünneplő Terence Hillt köszönhetjük egyik emblematikus szerepével a Lucky Luke című vicces western-filmsorozat újranézésével (Film Mánia, 19.50). Egy új, pompás, fényűző szállodában játszódó sorozat is indul ma, ezúttal spanyol kiadásban: Grand Hotel (m1, 20.20). A Válótársak (Story4, 21.35) című romantikus komédiában rivális ügyvédek (Julianne Moore kontra Pierce Brosnan) feszülnek egymásnak. Azonban ha ismerjük azt a kifejezést, hogy “swinger”, akkor érdekes lehet az a kérdés is, hogy vajon lehet-e ilyen életmód mellett hagyományos családanyaként élni? Erre keresi a választ a Házasság extrákkal című reality (TLC, 21.50). A Bates Motel (Viasat6, 22.00) című ma induló thrillersorozat viszont annak jár utána, hogy vajon mi történhetett előzőleg abban a motelban, ahová Alfred Hitchcock klasszikus Psychójának története zajlott le annak idején? Hogy milyen volt Magyarországon élni, csak az tudja, aki már akkor is itt élt. Mások például a Jutalomutazás (Duna World, 21.30) című szatírából kaphatnak némi képet erről: az úttörőcsapatból egy úttörő elutazhat Angliába (1974-et írunk!). Elindul az őrület, hogy ki legyen, ki lehet a kiválasztott?

 

Kegyetlen bánásmód
Kegyetlen bánásmód

Szerdán szembesülhetünk azzal, hogy “vajon tényleg azok vagyunk, amit megeszünk”? Mert ha így van, akkor viszont komoly a baj, ugyanis Richard Linklater maró dokumentumszatírája éppen arról szól, hogy mi van a palacsintában, vagyis ezúttal a hamburgerben (Megetetett társadalom, Duna, 21.45). Az “amerikai álom”, ébredés után. A Kegyetlen bánásmód (Viasat3, 21.20) viszont az, amiben Catherine Zeta-Jones részesíti George Clooney-t (vagy viszont). Ki cserélne kivel? De legalább a mai estét sem ússzuk meg sorozatpremier nélkül, hiszen ezúttal kedvenc a “táplálkozás-szakértőnk”, Hannibal (Lecter) második szezonja indul el (AXN, 22.00). Az érzékenyebb gyomrúak azonban fogyasszák inkább a Szívedbe zárva (Story4, 21.35) című romkomot, melyen természetesen meg kell a szívnek szakadni.

 

Tükrök
Tükrök

Csütörtök estére két filmet ajánlanék. Török Ferenc Isztambul (Duna, 21.50) című filmjében (nomen est omen) egy nő idegösszeomlása után menekül a török nagyvárosba, hogy ott találjon rá ismét önmagára, miközben a fia is keresi őt. A Kiefer Sutherland által alakított zsaru élete sincs teljesen rendben az alternatívaként szolgáló thrillerben, hiszen éjjeliőrként dolgozik egy kiégett áruház romjaiban, ahol egy éjszaka furcsa, rémisztő dolgokat mutatnak neki a hajdani fényűzés mementóiként ottmaradt Tükrök (RTL Klub, 22.10).

 

Kellékfeleség
Kellékfeleség

Péntek estére a legkönnyedebb ajánlat az a film, melyben Jennifer Aniston Nicole Kidmannel karöltve próbálja “gatyába rázni” Adam Sandlert (Kellékfeleség, Cool, 21.10). Azt, hogy hogyan válhat egy szegény, becsületes szicíliai fiatalemberből New York-i maffiózó, megtudhatjuk A keresztapa második részéből (FEM3, 21.10), amúgy viszont A papa szolgálati útra ment – így mondták legalábbis, amikor a rendszer ellenségeit “hidegre tette” Tito hatalma egy időre, ott lent, déli szomszédunknál. Emir Kusturica második jelentős nemzetközi sikert aratott filmje (Duna, 21.35). A Jean Reno által alakított kemény párizsi zsaru a Bíbor folyók című misztikus thriller második részében Az apokalipszis angyalainak ered nyomába (Story4, 22.35). Aki viszont valóságos borzalmakra vágyik, az ki ne hagyja a Tabu Amerika mai részét (NatGeo, 22.00), mely olyan emberekkel foglalkozik, akik saját testükbe fúrnak kedvtelésből különféle tárgyakat, kampókat, szögeket, efféléket.

 

 

 

Alan Carr, a fecsegő ember
Alan Carr, a fecsegő ember

Szombaton kacagtató próbálkozás az izomtúltengéses Sylvester Stallonétól a nevettetés, azonban némi meglepetésre ez részben sikerül is neki az Állj, vagy lő a mamám! (Universal Channel, 19.05) című akciókomédiában. Ilyen címmel, hogy Dögölj meg, John Tucker! (RTL II, 20.00) csakis western lehet egy film vagy romantikus komédia. Ezúttal az utóbbi, a főiskolás alfajból… A BBC Entertrainment csatornán (20.45-től) új évaddal jelentkezik Alan Carr, a fecsegő ember, aki nyilván ezúttal is közismert celebek tömegéből csinál bohócot, régi jó szokása szerint. A Berlin 36 (ATV, 20.25) című film viszont egy igen komoly történetet mesél el az 1936-os berlini olimpiára készülő német atlétaválogatott aranyesélyes, történetesen zsidó származású magasugrójáról. Ugyanennek a problematikának tragikus végkifejletét dolgozza fel az előbbi filmmel párhuzamosan a Schindler listája (m1, 20.20) című dráma is. Alternatíva a hongkongi John Woo rendkívül látványos, kosztümös háborús drámája Kína középkorából (Vörös szikla, Story4, 21.25). Késő estére kihagyhatatlan vidámság Billy Wilder régi vágású komédiája, a Szenzáció! (Viasat3, 23.15), Jack Lemonnal és Walter Matthauval.

 

Szerelemtől sújtva
Szerelemtől sújtva

Vasárnap robban a cukibomba Az ének iskolája című tehetségkutató show-műsorban, melynek immár második évada rögzíti a magyar lakosság túlnyomó hányadát a TV2 elé, 20.00-tól. Utána rombolunk a másikon: World Trade Center (SuperTV2, 21.30). A törékeny Bridget Fonda ma A bérgyilkosnő (Viasat3, 22.00). Arra viszont nincsen szó, milyen zabálnivaló Scarlett Johansson a Match Point (Story4, 21.20) című romantikus filmben. Szegény Kovács Patrícia viszont ezalatt Szerelemtől sújtva tengődik magányosan a szüleitől örökölt pesti lakásban arra (film+2, 21.00), várva, hogy rácsöngessen Máté Gábor. De vigyázat! A japánok már Kalifornia partjainál vannak! (Meztelenek és bolondok, ATV, 20.20).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top