Szabadidő

Tévéműsor a hosszú hétvégére

Lesz a héten majális, anyák napja, négynapos hosszú hétvége, csak addig kell valahogyan kihúzni – jobb híján kedvenc sorozatainkkal, némi izgalommal, kevés okoskodással és egy kis nevetéssel... Csütörtöktől aztán indul a ringlispíl!
Hannibal
Hannibal

Hétfő. Miközben az ifjú Hannibal is újra kísért manapság (az AXN adja szerdánként), ma az öreget is megnézhetjük, méghozzá klasszikusan ízléses firenzei villájában. Természetesen, Sir Anthony Hopkins adja az ínyenc emberevőt, méghozzá a sorozat legjobb részében (Hannibal, Viasat3, 21.15). A “kedvesen tapló” humor kedvelőinek Nemzetbiztonság Bt. (AXN, 21.00). A ma esti “csajos program” a Story4-en a szokásos Mr. Selfridge-epizód (21.35-től), előtte azonban a Fox (20.10-től) is újrakezdi az első résztől az igen jól megírt Médium című krimisorozatot, az álomlátó Patricia Arquette-tel. Kalandprogram az HBO-n a soros Trónok harca-rész (22.00-től), előtte viszont egy érdekes dráma a “9.11.” utáni Amerikában élő muszlimok életéről: Kétkedő fundamentalista (Cinemax, 20.00).

Tökéletes gyilkosság
Tökéletes gyilkosság

Okosságnak pedig a megszámlálhatatlan “lomizós reality” helyett nézzük ma is a Neil deGrasse Tyson által vezetett Kozmosz: Történetek a világegyetemről (NatGeo, 21.00) című izgalmas és látványos ismeretterjesztő filmet, a mi világunkról.

Kedden viszont, akár be se kapcsoljuk a tévét… Hacsak nem vagyunk éppen valamelyik ma futó sorozatra rákattanva (például: Mentalista, hatodik évad, első rész!, RTL Klub, 22.05), vagy nem láttuk még elégszer Michael Douglast nagymenő üzletemberként, aki szerelmi gondjait csupán egy Tökéletes gyilkosság (Viasat3, 21.15) elkövetése révén tudja megoldottnak tekinteni.

Hart háborúja
Hart háborúja

Szerdán, ahogy már a hétfői ajánlatban is utaltam rá, természetesen Hannibal (AXN, 22.00), mely jelenleg a második évad negyedik részénél tart, alig lemaradva az eredeti amerikai adástól. Ugyanekkor viszont Üldözés életre-halálra, vagyis a legdurvább rendőrsztorik (Viasat6, 22.00) is műsorra kerülnek, ez nem jöhetett volna létre az amerikai rendőrjárőr-autókban rendszeresített videokamerák nélkül. A Story4-en ekkor már fut egy kifejezetten virgonc francia krimi is Anthony Zimmer (21.35-től) címmel, főszerepben a bőven negyven felett is szikrázóan dögös Sophie Marceauval, de Brad Pitt is hajkurássza már a zombikat a Z világháború (HBO, 21.00) című moziban. A FOX (22.40-től) egy tényleg remek háborús drámát ad, tényleg remek színészekkel (Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard), tökéletes lehet egy késő esti mozinak. Hart háborúja valójában egy náci hadifogolytáborban zajlik, tétje a szabadság. Alternatívának gepárdok (20.05-től), tigrisek (21.00-től), majd fókák (21.55-től) az Animal Planeten.

Utolsó tangó Párizsban
Utolsó tangó Párizsban

Csütörtökön itt van május elseje, remélhetőleg jó időben. Az énekszó és tánc ezúttal elmarad, van helyette viszont Kleopátra két részben (RTL Klub, 11.00), jó hosszan, bő lére engedve, 1963-ból, címszerepben Elizabeth Taylorral, utána egy jó kis Bud Spencer-film (Akit Buldózernek hívtak, RTL Klub, 16.05). Estére alapprogram a Halálsoron (Cinemax, 20.30), és korántsem az előzőleg elfogyasztott híg sör és nyers virsli hegyekre utalva. A Stephen King regényéből készült katartikus történet “az emberről” szól, akinek valódi ereje a villamosszékhez vezető rövid folyosón mutatkozik meg leginkább. Vagy esetleg egy Utolsó tangó Párizsban? (MGM, 22.00) Romantikus komédia az otthonmaradó anyukáknak az Egyszerűen bonyolult (TV2, 21.45), Meryl Streeppel és Alec Baldwinnal, hogy az ember nyugodtan hortyoghasson. Aki viszont kihagyta volna a mai, össznépi hepajkodást, annak jól jöhet egy ásványvíz, bubival vagy anélkül, az Üvegtigris (FEM3, 21.30) című lokálban. Utána darabolás, ugyanitt (Amerikai pszicho, FEM3, 23.50).

A nyughatatlan
A nyughatatlan

Péntek elvileg a jövő hét szombatja, tehát sokaknak szabadnap. Sokan nézhetik így délután a “kis” Kabost A veréb is madár (Duna, 15.35) című örökbecsű darabban, egyszerre két szerepben: gazdag nyugati disszidensként, illetve csóró pestiként, akik történetesen egymás ikertestvérei. Előtte bőven elfér még Jankovics Marcell szintén klasszikus János vitéz (TV2, 13.45) című rajzfilmje is. Vacsora után egy könnyed bolondság, Astérix és Obelix: A Kleopátra-küldetés (Story4, 19.25), melyben a tegnap délutáni történetet egy másik oldalról megvilágítva röhöghetjük végig. Estére van minden, mi csábító, én mégis A nyughatatlan (FEM3, 21.30) című életrajzi drámát ajánlanám, mert egyrészt Johnny Cash élete volt olyan érdekes, hogy  neki szenteljünk egy estét, másrészt pedig Joaquin Phoenix (aki a filmben saját maga énekli Cash dalait!) döbbenetes hitellel hozza a nyughatatlan életű countrysztár alakját.

Nora Roberts: Holdfogyatkozás
Nora Roberts: Holdfogyatkozás

Szombat most már az igazi, e heti szombat. Gyakorlatilag az egész estét eltölthetjük Dynamóval, a világ jelenlegi legismertebb, legmeghökkentőbb és minden bizonnyal legtehetségesebb illuzionistájával, hiszen a Discovery Channel 16.00-tól (23.00-ig) leadja a Varázslat a világ körül című önálló műsorának teljes második és harmadik évadát. Amúgy lesz a romantikus történeteket kedvelő hölgyeknek egymás után két Nora Roberts-film (Azúrkék égbolt, AXN, 19.00, Holdfogyatkozás, AXN, 21.00), szörnyek (Jurassic Park, TV2, 19.00, King Kong, TV2, 21.30), valamint a szokásos Szombat esti láz (RTL Klub, 20.00), tokkal, vonóval. Mindeközben, egy különös, borzongató, nyugtalanító gyermeki álomvilágba cseppenhetünk a Tintaszív (Cool, 19.00) című romantikus fantasyban, illetve a zombi-filmek kedvelői talán jót röhöghetnek az egészen viccesre sikerült Zombieland (film+, 21.15) című műfajparódián.

Harmadik típusú találkozások
Harmadik típusú találkozások

Vasárnap anyák napja. Erős trollkodás lenne egy Így jártam anyátokkal!-maraton, de ilyen nem lesz, szerencsére. Lesznek viszont Harmadik típusú találkozások (ATV, 19.55), olyan anyukáknak, akik szerint kell lennie valakiknek odafönt, a csillagok mögött… Jön ismét Az angol beteg (Story4, 21.25) is, elsősorban azoknak az anyukáknak, akik szívesen néznek meg egy igazi megható történetet akár többször is. A musical-kedvelő anyukák a klasszikus West Side Storyn (m1, 21.40) szórakozhatnak a látványos táncjeleneteken, illetve aggódhatnak, hogy vajon mit művelhetnek ezalatt gyermekeik lent a téren… Szegény Benjamin közlegénynek (Viasat3, 22.00) azonban nem volt módjában, hogy anya lehessen, hiszen férje a nászéjszakán kilehelte a lelkét. A Goldie Hawn alakította fiatal özvegy aztán katonának áll, hogy ott foglalják le szertelen energiáit, és ez természetesen magában rejti a vicces jelenetek özönét…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top