Szabadidő

Új rekord a Rubik-kocka félkezes sorozatkirakásában – videó!

Egy Ottawa környéki 15 éves fiú a hétvégén világrekordot döntött a Rubik-kocka fél kézzel való sorozatkirakásában.

Antoine Cantin az torontói nyílt versenyen átlagosan 12,56 másodperc alatt rakott ki fél kézzel egy kockát. A versenyzőknek összesen 5 feladványt kellett megoldaniuk, amelyek közül a legjobb és legrosszabb időt törölték és a többi három eredményt átlagolták. Cantin, aki 7 kanadai rekordot tudhat magáénak, júliusban részt vesz majd az amerikai Jersey City-i Liberty Science Centerben megtekinthető kiállításon megrendezendő világversenyen.

“Az én átlagidőm demonstráláskor egy perc volt. Ez nem nagyon gyors, inkább nagyon normális” – nyilatkozott a saját megoldási sebességével kapcsolatban az idén a 70. életévébe lépő világhírű magyar feltaláló, építész. Rubik Ernő az NBC amerikai országos televíziónak adott interjújában felidézte, hogy 1974-ben azzal a szándékkal tervezte a kockát, hogy az érdekes gondolatébresztő legyen a diákjai számára. Elmondta, hogy a gyártók eleinte nem vetették rá magukat a találmányra, de az elmúlt 40 év alatt 300 millió darabot adtak el belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top