Szabadidő

Új rekord: 198 órán át rádiózott

Rádiózási világrekordot döntött egy holland műsorvezető.
Forrás: nrc.nl
Forrás: nrc.nl

Megdöntötte a rádiózás világrekordját egy holland rádiós, aki 198 órán át vezetett műsort és játszott zenéket egy hilversumi stúdióban.

Giel Beelen kedden délig szinte megszakítás nélkül 198 órán át ült a mikrofon előtt. Végül megkönnyebbülten és euforikus állapotban köszönt el hallgatóitól. Már hajnali ötkor megdöntötte egy flamand kollégája 190 órás rekordját. Pontosan május 12-én reggel hat óra óta ült a stúdióban, hogy így ünnepelje meg a 3FM nevű csatornán tízéves műsorát.

A rekordkísérlet során naponta kétszer tizenöt percre pihenhetett csak le, és minden második nap alhatott két órát. A 36 éves férfit folyamatos orvosi megfigyelés alatt tartották.

A hollandok amúgy most nagyon benne vannak a rekorddöntésekben: pár napja a tévénézés világrekordját döntötték meg holland fiatalok: csaknem 4 napon át, pontosan 88 órán keresztül meredtek éjjel-nappal, szinte megszakítás nélkül a képernyőre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top