Szabadidő

Egyszerre szelfizett az egész világ – fotó

Bemutatta a NASA több mint 36 ezer fotóból készült "globális szelfijét", amelyet A Föld napja alkalmából a közösségi médiumokra feltöltött felvételekből állított össze.

A világ 113 országából és régiójából csatlakoztak a NASA projektjéhez: az amerikai űrkutatási hivatal arra kérte az embereket április 22-én, a Föld napján, hogy töltsenek fel magukról a világnap alkalmából készített képeket a közösségi oldalakra. A több mint ötvenezer kép válogatása heteken át tartott, míg végül elkészülhetett a 3,2 gigapixeles mozaikkép.

A globális szelfi több mint 36 ezer fotóból áll, amelyek együtt a Föld képét adják ki, ahogyan azt a Suomi NPP műhold látta A Föld napján.

Kattints ide a nagyításért!
Kattints ide a nagyításért!

“Hihetetlen látni, hogy ilyen sok országból jelentkeztek az emberek. Hálásak vagyunk, amiért az emberek együtt ünnepelték közös otthonunkat és reméljük, hogy mindenki kiveszi részét értékes Földünk megőrzéséből” – mondta el Peg Luce, a NASA Földkutató részlegének igazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top