Szabadidő

Egy esküvő kihívásai

Életed egyik legboldogabb és legfontosabb döntését egyetlen rövid igen kimondásával hozod meg. Az esküvő mégis sokszor egy szervezési rémálommal ér fel, hiszen korábban nem látott mennyiségű feladattal, költséggel jár. A felelős döntés meghozatalához ne csak a szíved, az eszed is legyen a helyén – tippek, hogyan kerüld el a buktatókat.
Egy esküvő kihívásai

A legnagyobb kihívást a nagy nap előtt a szülőkkel való egyezkedés, a meghívotti lista összeállítása, a lakodalommal járó rengeteg tennivaló és végül ennek az egésznek a finanszírozása jelenti. Fontos, hogy már az elején tisztázzátok a családi igényeket: kit kell feltétlen meghívni, milyen lesz a zene, miben segítsenek a szülők. Ne útközben vesszetek össze azon, hogy az utoljára gyerekkorodban látott Pista bácsi miért jön az egész családjával.

A meghívotti lista amúgy is szűk keresztmetszet. Bár a menü és a szállás a legnagyobb tétel, inkább legyetek többen ezen a jeles napon! Ezek az események az erős barátság építőkövei, ami megéri a pluszkiadást. Ha még életedben nem szerveztél nagyobb rendezvényt, elsőre biztos megijeszt a sok elintéznivaló. Ha úgy érzed, képtelen vagy átlátni és összefogni a feladatokat, vagy nem akarsz a nagy napon minden miatt magad izgulni, esküvőszervezőt is igénybe vehetsz, bár nem olcsón. Amennyiben mégis te szervezed, előre összeállított feladatlista szerint haladj. A neten számos ilyet találsz. Fontos: ha be is áraztál minden tételt, inkább hagyj rá többet, mert a tartalék jól jöhet a váratlan kiadásoknál. Elérkeztünk a legkényesebb ponthoz: miből fizesd az egész eseményt? Spórolsz rá éveket? A család segít? Vagy inkább fele akkora esküvőt szervezel, mint amilyenre álmaidban vágytál? Erre is akad egy jó megoldás. “A tavasz jellemzően az esküvők szezonja, ilyenkor sokan fordulnak hozzánk személyi kölcsönért azzal a céllal, hogy a nagy nap kiadásait finanszírozzák belőle. A kölcsön fedezet nélkül, minimális papírmunkával és gyors átfutással igényelhető, és a kölcsönszerződés megkötésétől számított egy órán belül a számlán van a kívánt összeg” – mondja dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank igazgatója. Az OTP Banknál ráadásul most június 13-ig kedvezményes kondíciók mellett vehető fel személyi kölcsön, nemcsak esküvőre, de akár nyaralásra, kertrendezésre vagy váratlan helyzetekre is.

A tájékoztatás nem teljes körű (THM: 24,69% illetve 23,49%).

Részletes feltételek: www.otpbank.hu, 06 1/20/30/70 366 6666, 06 40 366 666

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top